آموزش

آپوستیل چیست؟ آموزش نحوه آپوستیل مدارک در ترکیه

آپوستیل مدارک ترکیه

آپوستیل یک کلمه فرانسوی است که در بحث مهاجرت برای بیان قانونی و بین‌المللی کردن اسناد و مدارک استفاده می‌شود. در واقع معاهده آپوستیل معاهده‌ای است مرتبط با تأیید و تصدیق مدارک در بین کشورهایی که عضو این معاهده هستند. اما اصل و اساس معاهده آپوستیل چیست در سال ۱۹۷۴ در کشور هلند یک پیمان‌نامه بین چند کشور اروپایی امضا شد؛ بر اساس این معاهده هر مدرکی که نیاز به تأیید در کشوری دیگر باشد باید آپوستیل شده و مهر موردنیاز را تأیید کند. پس از آن سال کشورهای مختلف دیگری به جز کشورهای اروپایی نیز عضو این پیمان‌نامه شدند.

بر اساس قوانین موجود در این معاهده برای استفاده بین‌المللی و قانونی از مدارک در کشورهایی که عضو این معاهده هستند باید اسناد توسط مراجع مربوطه، رسمی و بین‌المللی شوند. در واقع به کمک این قانون اسناد و مدارک بین‌المللی شده و در کشورهایی که عضو این کنوانسیون هستند قابل‌استفاده است. در حال حاضر ۱۰۵ کشور دنیا عضو این کنوانسیون هستند؛ ترکیه نیز یکی از کشورهایی است که عضو این پیمان‌نامه است. در این بخش به بررسی آپوستیل کردن مدارک در کشور ترکیه و هرآنچه مرتبط با این موضوع است می‌پردازیم.

آپوستیل چیست؟

یکی از عبارات اشتباهی که بین افراد وجود دارد این است: آپوستیل کردن مدارک بین کشور ترکیه و ایران! باتوجه‌ به اینکه ایران عضو پیمان‌نامه نیست این اصطلاح کاملاً غلط است! افرادی که قصد دارند مدارک خود را آپوستیل کنند باید مدارک را توسط مترجم رسمی، ترجمه کرده سپس مهر وزارت خارجه و سفارت ترکیه را نیز دریافت کند. عکس این قضیه نیز وجود دارد یعنی زمانی که فردی بخواهد مدرکی را از ترکیه به ایران وارد کند باید مدرک را در ترکیه ترجمه کند، پس از تأیید و ترجمه مدارک افراد می‌توانند از اسناد و مدارک خود در ایران استفاده کنند.

آپوستیل چیست

باتوجه‌به این مورد متوجه شده‌ایم که برای کشورهایی مانند ایران که عضو این معاهده نیست اگر مدرکی نیاز به تأیید باشد، باید توسط یکی از کشورهایی که عضو کنوانسیون است مدارک و اسناد را ترجمه و آپوستیل کرد.

مدارک مختلفی مانند گواهی ها، صورتجلسه، سند ازدواج، نامه های دادگاه، اساسنامه ها و … را می‌توان آپوستیل کرد، اما نکته‌ایی که در مورد آپوستیل وجود دارد این است که صدور گواهینامه فقط برای ۱۰ صفحه امکان‌پذیر است و هر سند و مدرکی را که 10 صفحه‌ایی است می‌توان آپوستیل کرد اما در صورتی که تعداد صفحات بیش از این باشد به تعداد خدمات آپوستیل بیشتری نیاز است.

دقت داشته باشید که مدارک و اسناد دولتی که به‌صورت مستقیم با گمرک و یا بازرگانی در ارتباط هستند یا اسناد و مدارکی که در کنسولگری‌ها و نمایندگی‌های دیپلماتیک تنظیم شدند در کنوانسیون مورد قبول نیستند.

آپوستیل کردن مدارک در ترکیه

اگر قصد خرید خانه در ترکیه و مهاجرت به این کشور را دارید، یکی از اقداماتی که باید انجام دهید آپوستیل کردن مدارک است. اولین مرحله برای آپوستیل کردن مدارک در کشور ترکیه این است که مدارک در دارالترجمه رسمی در ترکیه ترجمه و توسط نوتر تأیید شوند؛ پس از به تأیید رسیدن نوتر باید توسط فرماندار منطقه یکی از شهرهای ترکیه یا استانداری نیز تأیید شوند. در یک سیستم مرکزی تأییدیه ثبت شده و یک شماره به آن اختصاص داده می‌شود. این موارد در سیستم کشور مقصد نیز ثبت می‌شود؛ افراد در کشور مقصد با مراجعه به کارکنان مربوط به این مورد می‌توانند تأییدیه مدارک خود را دریافت کنند.

شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر وارد صفحه خرید ملک در ترکیه شوید. در این بخش با کلیک بر روی هر یک از این خانه‌ها، می‌توانید عکس‌ها و اطلاعات مربوط به آن را مشاهده کنید.

خرید خانه در پروژه یدی ماوی استانبول

نحوه آپوستیل مدارک در ترکیه

به صورت کلی می‌توان گفت برای آپوستیل کردن مدارک در ترکیه دو حالت وجود دارد:

  • اولین حالت برای افرادی است که مدارک خود را از کشورهایی دریافت کردند که عضو این پیمان‌نامه نیستند. برای مثال افرادی که مدرک تحصیلی خود را در ایران دریافت کردند و نیاز به آپوستیل کردن مدارک دارند در ابتدا باید مدارک را به کنسولگری ایران تحویل داده پس از ترجمه و تأیید توسط کنسولگری آن را به کایمکاملیک داده تا سایر مراحل آپوستیل سپری شود.

نخوه آپوستیل مدارک

  • حالت دوم حالتی است که مدرک موردنظر در کشور دیگر مانند ترکیه دریافت شده است. در این حالت ابتدا فرد باید مدرک خود را به زبان کشور مقصد ترجمه کرده و پس از آن مدرک باید توسط نوتر تأیید شده و در این مرحله نیز پس از تأیید نوتر باید به کایمکاملیک داده شود.

مدت‌زمان اعتبار گواهی آپوستیل

آپوستیل کردن مدارک یک فرایندی بدون تاریخ است. این به این معناست که اگر مدرکی خود دارای تاریخ انقضا نباشد؛ دیگر مدرک نیازی به تمدید ندارد. برای مثال فردی که مدرک تحصیلی خود را آپوستیل کرده است دیگر نیازی به تکرار این مورد در شرایط دیگر و در کشورهای دیگر ندارد. تنها و تنها مدارکی که خودشان دارای اعتبار موقت هستند و نیاز به تمدید مجدد دارند را پس از تمدید باید مجدد آپوستیل کرد.

چه مدارکی را در ترکیه می‌توان آپوستیل کرد؟

به‌صورت خلاصه می‌توان گفت تمام مدارکی که برای مهاجرت موردنیاز است و تمام اسناد و مدارکی که قابل‌ارائه و پیگیری هستند را می‌توان آپوستیل کرد. مدارکی که قابلیت اپوستیل شدن در ترکیه را دارند؛ عبارت‌اند از:

  • مدارکی که در دفاتر ثبت‌اسناد رسمی ثبت شده‌اند.
  • مدارکی که توسط یک نهاد قضایی یا دادگاه صادر شده‌اند.
  • مدارک تحصیلاتی مانند مدارک دانشگاه، متوسطه، فنی حرفه‌ای، مدرسه و …
  • مدارک شناسایی مانند کارت ملی، شناسنامه، گواهی ازدواج، گواهی فوت و …
  • رضایت‌نامه‌ها و وکالت‌نامه‌ها
  • اسناد و مدارک مرتبط با ثبت اختراع، ثبت شرکت، اساسنامه و …

چه مدارکی آپوستیل می شوند

مراحل آپوستیل کردن مدارک در ترکیه

برای آپوستیل کردن مدارک و اسناد باید یک سری مراحل را سپری کرد این مراحل عبارت‌اند از:

  • مدارک موردنظر باید ترجمه شده و دارای امضای مترجم رسمی باشد.
  • مدرک اصلی و امضای مترجم توسط یک دفتر اسناد رسمی تأیید شده باشد.
  • مدرک اصلی به همراه یک برگه از ترجمه آن مدرک باید پیوست شود.

پس از اضافه‌کردن امضا و مهر دفتر اسناد رسمی مدرک موردنظر باید بررسی و ارزیابی شود و توسط دولت ترکیه احراز هویت شود زمانی که اسناد و مدارک توسط دولت جمهوری ترکیه تأیید شد؛ توسط فرماندار نیز امضا و تأیید می‌شود؛ پس از این مراحل آپوستیل کردن مدارک به اتمام می‌رسد!

خرید خانه در پروژه داپ ینی لونت استانبول

سخن آخر

در این بخش به بررسی آپوستیل کردن مدارک در ترکیه، مراحل آپوستیل کردن مدارک در ترکیه و هرآنچه مرتبط با این موضوع بود پرداخته شد. دقت داشته باشید قصد مهاجرت به هر کشوری را دارید باید مدارک را به زبان همان کشور ترجمه کنید همچنین مهم است که مدارک توسط یک مترجم رسمی در دارالترجمه رسمی ترجمه شوند. یکی از نکات مهم پیش از اقدام برای خرید ملک و اخد پاسپورت ترکیه، مشورت با افراد متخصص و باتجربه در این زمینه است که در این مورد می‌توانید روی مشاوران هوم ترکی حساب کنید. چنین مشاوره‌هایی کمک می‌کند تا علاوه‌بر کوتاه شدن زمان مهاجرت، از بروز مشکلات احتمالی نیز جلوگیری شود.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله اخذ پاسپورت ترکیه را حتما مطالعه کنید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *