آموزش

ثبت شرکت در ترکیه، هزینه و مدارک لازم

ثبت شرکت در ترکیه

طی سال‌های اخیر ثبت شرکت در ترکیه توانسته است به یکی از متداول‌ترین راه‌های اخذ اقامت و سرمایه‌گذاری در این کشور بدل شود. اگر شما هم جزو کسانی هستی که قصد دارید در کشور ترکیه شرکت ثبت کنید، در ادامه این مطلب با هوم ترکی همراه باشید.

زیرا قصد داریم به سوالاتی همچون چرا تمایل به ثبت شرکت در ترکیه تا این حد بالا رفته است؟ تأسیس چه نوع شرکتی برای چه کسانی مناسب است؟ هزینه ثبت شرکت در ترکیه چقدر است و مراحل آن چگونه است؟ و بسیاری از این قبیل سوالات پاسخ دهیم.

ثبت شرکت در ترکیه

ترکیه با برخورداری از اقتصادی رو به رشد، جاذبه‌های گردشگری فراوان، موقعیت‌های کاری بسیار، امنیت بالا و بسیاری موارد دیگر از این دسته توانسته است نظر مهاجران زیادی را به ثبت شرکت و سرمایه گذاری در این کشور جلب کند. به بیانی ساده‌تر، علت تأسیس شرکت در ترکیه، محیط اقتصادی سازگار و پایداری است که نه تنها منجر به همگام‌شدن اقتصاد این کشور با بازارهای جهانی شده، بلکه گردش مالی فراوانی را هم برای اقتصاد این کشور و همینطور سرمایه گذاران خارجی آن به وجود آورده است.

پرطرفدارترین شهر ترکیه برای ثبت شرکت

همان‌طور که می‌دانید استانبول بزرگ‌ترین شهر ترکیه است و از این شهر به‌عنوان مرکز اصلی سرمایه گذاری مهاجران یاد می‌شود. استانبول با برخورداری از حدود ۲۰ میلیون جمعیت فعال و به‌عنوان یکی از کلان شهرهای جذاب جهان، از معدود شهرهایی است که هرساله سرمایه گذاران خارجی فراوانی را به‌ سوی خود می‌کشاند. از آن جایی که استانبول به عنوان پلی در بین آسیا و اروپا شناخته می‌شود و از موقعیت جغرافیایی بسیار خوبی برخوردار است، بسیاری از شرکت‌های چند ملیتی استانبول را به‌عنوان مقر منطقه‌ای خود انتخاب می‌کنند.

طبق قوانین کشور ترکیه، برای داشتن هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی در این کشور ابتدا باید شرکتی در ترکیه تأسیس و ثبت کنید. ثبت شرکت در ترکیه آسان نیست و نیاز به تجربه و تخصص دارد، اما نگران نباشید چون مشاورین ما در هوم ترکی آماده ارائه خدمات و مشاوره به شما هموطنان گرامی هستند.

قوانین ثبت شرکت در ترکیه

برای ثبت شرکت در ترکیه، نیازی به داشتن شریک ترک نیست و سهامداران می‌توانند ۱۰۰ درصد مالک شرکت خود باشند. سهامداران با پاسپورت و بدون داشتن اقامت نیز می‌توانند شرکت ثبت کنند، اجازه کار دریافت کنند و اقامت پنج ساله کاری بگیرند.

در چنین مواردی با استخدام 5 کارمند ترک و پس از پنج سال فعالیت مستمر، می‌توان برای دریافت اقامت دائم ترکیه اقدام کرد. لازم به ذکر است که ثبت شرکت از سال ۲۰۲۱ به دلیل افزایش مهاجران به ترکیه و سوء استفاده مهاجران مخصوصا ایرانیان، از طریق ثبت شرکت و پولشویی از راه شرکت‌های ثبتی، دولت ترکیه به صاحبان ایرانی شرکت‌ها بسیار سخت مجوز کاری و اجازه ثبت شرکت را می‌دهد.

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه گرفتن پاسپورت پس از ثبت شرکت، مقاله اخذ پاسپورت ترکیه با ثبت شرکت را مطالعه بفرمایید.

انواع شرکت در ترکیه

 ثبت شرکت های سرمایه‌ای sermaye şirketler

  • شرکت با مسئولیت محدود Limited şirket
  • شرکت سهامی خاص و عام anonim şirket
  • شرکت محدود Komandit şirket

ثبت شرکت های خصوصی şahıs şirketler

  • شرکت شخص حقیقی Hakiki şahis şirket
  • شرکت عادی Adi şirket
  • شرکت جمعی Kollektif şirket
  • شرکت عادی محدود Adi komandit şirket

ثبت شرکت با مسئولیت محدود Limited şirket

  • دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی (حداکثر ۵۰ نفر)
  • مسئولیت شرکا محدود به سرمایه است.
  • به زبان ساده در صورت ورشکستگی شرکت، فقط سرمایه شرکاء از بین می‌رود و طلبکاران نمی‌توانند بدهی خودشان را از اموال شخصی شرکاء طلب کنند.
  • واحد مدیریتی متشکل از مدیران است.
  • اگر تعداد شرکا بیش از ۲۰ نفر باشد از مجمع عمومی و کمیته حسابرسی تشکیل می‌شود.

ثبت شرکت سهامی خاص و عام  anonim şirket

  • حداقل ۵ نفر شخص حقیقی یا حقوقی
  • واحد مدیریت شامل هیئت مدیره، مجمع عمومی و کمیته حسابرسی است.
  • شرکت به دارایی‌های درجه یک متعهد است و شرکا به دارایی‌های درجه دو

اصول شرکت سهامی

  • اصل اکثریت
  • اصل حمایت از اموال
  • مرجع مدیریت خارجی توسط کارمندان فنی
  • اختیار دولت برای مقابله با آن تأسیس، بهره‌برداری و خاتمه آن است.

شرکت شخص حقیقی Hakiki şahis şirket

ثبت شرکت شخص حقیقی همانطور که از اسمش پیدا است برای تمام کسانی که کار مستقل دارند و هیچ کارفرمایی ندارند نظیر صنعتگران، تجار و کارخانه‌دار خود اشتغالی که ماهیت تجاری ندارند یا به نوعی تجارت آن‌ها بر اساس فعالیت بدنی به همراه سرمایه آن‌ها انجام می‌شود، انتخاب مناسبی خواهد بود.

شرکت عادی Adi şirket

شرکت عادی شرکتی است که دو یا چند نفر می‌توانند بدون اینکه مشمول شرایط خاصی باشند، آن را تأسیس کنند و نیازی به تأسیس کتبی ندارد. در این نوع شرکت‌ها به ثبت رساندن نام و اعلام شرکت در اتاق بازرگانی اجباری نیست و حداقل سرمایه‌ای برای آن پیش بینی نشده است، همچنین استفاده از نام تجاری لازم نیست. البته ناگفته نماند که این نوع ثبت شرکت برای کارهای دائمی مناسب نیست.

شرکت جمعی Kollektif şirket

شرکت جمعی نوعی تجارت است که دارای حداقل سرمایه سهم نیست که به‌عنوان شرکتی با فعالیت‌های تجاری ایجاد می‌شود. همه سهامداران یک شرکت جمعی، باید اشخاص حقیقی باشند و مسئولیت اعضا با مشارکت آن‌ها در سرمایه محدود است.

ثبت شرکت عادی محدود Adi komandit şirket

چنین شرکت‌هایی باید توسط صاحب شرکت یا شرکای محدود ثبت شود که مسئولیت آن‌ها به مبلغی که در تجارت و شرکای نامحدود با آن‌ها مشارکت داشته‌اند محدود شود. نیازی به عضویت حداقل سرمایه سهم برای این نوع مشاغل نیست و مسئولیت بدهی شرکت به‌طور مشابه برای همه سهامداران تقسیم نمی‌شود. برخی از سهامداران ممکن است مسئولیت سرمایه مشترک را بپذیرند، در حالی که سایرین مطابق مقررات ماده اتحادیه می‌توانند مسئول بدهی شرکت باشند.

قابل توجه است که ۹۰ درصد شرکت‌هائی که توسط خارجی‌ها در ترکیه به ثبت رسیده است، شرکت‌هایی با مسئولیت محدود هستند. اگر در ترکیه یک زمینه فعالیت را (بدون زیر مجموعه‌ای) انتخاب می‌کنید، لزومی به ثبت شرکت با مسئولیت محدود ندارید.

دفتر مرکزی برای ثبت شرکت

طبق قانون ترکیه، برای تأسیس شرکت در ترکیه، دفتر مرکزی برای این شرکت باید وجود داشته باشد. برای انتخاب یک دفتر مرکزی یا مجازی، دو گزینه وجود دارد:

  1. اولین انتخاب، پیدا کردن یک مکان واقعی برای شرکت شما است. اجاره مکانی که علاوه‌بر هزینه‌های جاری شرکت به‌طور ماهیانه، هنگام قرارداد اجاره هم هزینه‌هایی را شامل می‌شود.
  2. گزینه دوم گرفتن یک مکان مجازی (‌Office Virtual) در ترکیه است‌ که ۱۰۰٪ آدرس آن قانونی است و توسط دولت به شما داده می‌شود، اما در واقع مکانی حقیقی برای تجارت شما وجود ندارد.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه

  • اصل پاسپورت هر یک از شرکا با اعتبار بیش از ۶ ماه
  • دو قطعه عکس رنگی
  • چند اسم انتخابی برای شرکت (ممکن است اسم انتخابی شما قبل به ثبت رسیده باشد)
  • زمینه فعالیت شرکت (در شرکت با مسئولیت محدود، دامنه فعالیت شرکت می‌تواند زمینه‌های مختلف باشد)
  • تعیین آدرس دفتر شرکت در ترکیه
  • تعیین درصد سهام شرکاء در شرکت
  • ترجمه پاسپورت سهام‌داران و تایید آن در نوتر (مهر و امضا شده در دفاتر اسناد رسمی)
  • شماره مالیاتی هر یک از سهام داران (‌vergi numarasi‌) برای سهام‌دارانی که اقامت ترکیه را هنوز نگرفته‌اند، از بخش ورگی (‌vergi dairesi‌) در اداره کای ما کام لیک (kaymakamlik‌) گرفته می‌شود و بعد در دفاتر اسناد رسمی (نوتر) تایید می‌شود. برای سهامدارانی که کارت اقامت دارند باید کیملیک شان را در نوتر تایید کنند.
  • تعیین مدیر شرکت که از شرکا است و حق امضا (‌imza sirküleri‌) دارد.
  • طبق قانون ترکیه در تایید مدارک در دفاتر اسناد رسمی، برای سهامدارانی که سواد خواندن و نوشتن به زبان ترکی را ندارند، حضور مترجم رسمی الزامی است.
  • وکالت سهامداران به مشاور مالی، تعیین شده از هوم ترکی، برای ثبت شرکت
  • تایید امنیتی که به شما امکان می‌دهد شرکت خود را در ترکیه تأسیس کنید.

پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه گرفتن اقامت پس از ثبت شرکت، مقاله اقامت کاری در ترکیه را مطالعه بفرمایید.

حسابدار در ترکیه muhasebeçi 

حسابدار در ترکیه مسئول حساب‌های شرکت در مقابل دولت است و نه حسابدار داخلی شرکت شما! درواقع نقش حسابدار این است که در آخر هر ماه فاکتورها، هزینه‌های شرکت و خریدهای شرکت شما را دریافت می‌کند و آن‌ها را به ثبت می‌رساند.

قانون ترکیه نیاز به حضور این حسابدار دارد و عدم وجود ایشان ممکن است منجر به جریمه‌های سنگین و تعطیل شدن شرکت شود. ما در مجموعه هوم ترکی با تیم باتجربه حسابداران رسمی مجاز، به مشتریان فارسی زبان تمامی خدمات حسابداری و مشاوره مالیاتی لازم را ارائه می‌دهیم.

هزینه ثبت شرکت در ترکیه

هزینه ثبت شرکت

متخصصین حقوقی هوم ترکی با مشاوره رایگان، هزینه ثبت شرکت در ترکیه را با مبلغ ۶۰۰۰ لیر به بالا (بستگی به تعداد سهام داران) انجام خواهند داد و هزینه‌های جاری شرکت بعد از به ثبت رساندن، شامل موارد زیر هستند:

هزینه حسابدار

برای شرکت فعال با مسئولیت محدود (limited) ماهانه از ۷۰۰ لیر الی ۱۵۰۰ لیر برای شرکت های لیمیتد و برای شرکت های شخصی ۵۰۰ لیر می‌تواند باشد که بستگی به فعالیت‌های حسابدار در جهت اهداف شرکت شما دارد.

مالیات شرکت در ترکیه

مالیات بر درآمد شرکت kurumlar vergisi

بعد از تأسیس شرکت در ترکیه، مالیات بر درآمد شرکت بر اساس درآمد خالص شرکت به‌دست آمده و توسط مالیات دهندگان در طی یک دوره حسابداری محاسبه می‌شود. مالیات بر درآمد شرکت با نرخ ۲۲٪ درآمد شرکت‌ها جمع‌آوری می‌شود.

مالیات بر ارزش افزوده (‌Katma değer vergisi (kdv

مالیات بر ارزش افزوده، نوعی مالیات شرکت است که شخص خریدار در تحویل کالا و خدمات به فروشنده پرداخت می‌کند و فروشنده موظف است kdv را به خزانه دولت واریز کند.

مالیات بر اجاره شرکت یا اجاره‌بها muhtasar /stopaj vergisi

در اظهارنامه مختصر (یکی از اظهارنامه‌های مالیات بر درآمد) مالیات اجاره‌بها وجود دارد. شما هر ۳ ماه ۲۵٪ اجاره‌بها را به‌عنوان مالیات شرکت پرداخت می‌کنید.

مالیات موقت شرکت یا پیش پرداخت مالیات geçici vergi

در دوره‌های سه ماهه، وضعیت سود/زیان صورت تجمعی (از ابتدای سال تا پایان دوره مربوط) محاسبه می‌شود و از مبلغ مالیات موقت محاسبه شده در دوره قبل از اظهارنامه کسر می‌شود؛ بنابراین علاوه‌بر دوره قبل با مالیات بر سود به‌دست آمده جمع می‌شود.

نرخ پیش پرداخت مالیات شرکت، برای مالیات دهندگان بر درآمد ۱۵٪ و برای مالیات دهندگان مؤسسات ۲۰٪ است.

فرم اطلاع رسانی Ba/bs beyanı

BA: فرم اطلاع رسانی در مورد تهیه کالاها و خدمات.

BS: فرم اطلاع رسانی در مورد فروش کالاها و خدمات.

کلیه شرکت‌ها موظف هستند فرم‌های Ba / Bs را حتی اگر خالی باشد، به صورت ماهانه به اداره مالیات ارسال کنند. هدف اصلی در اینجا بررسی دقیق و مطابقت با فاکتورهایی است که شرکت‌ها برای یکدیگر صادر کرده‌اند.

مالیات بر تمبر شرکت damga vergisi

نوعی مالیات شرکت از قراردادها است یا می‌توان گفت اسناد و مدارکی که اعتبار توافق نامه‌ها و معاملات بین افراد و مؤسسات را اثبات می‌کند، مالیات دارند و امضا کنندگان قرارداد موظف به پرداخت آن هستند.

هزینه بیمه sigorta

بعد از ثبت شرکت در ترکیه، در پروسه گرفتن مجوز کاری çalişma izni طبق قانون به ازاء هر سهامدار، پنج نفر ترک باید بیمه شود. (اگر کارمند ترک داشته باشید و از روز اول بیمه‌اش کنید، بیمه کمتری پرداخت می‌کنید).

سهامداران هم باید بیمه باشند، بیمه سهامداران از مدارک مورد نیاز برای مجوز کاری است.

حقوق کارمند asgari maaş

بر اساس تورم در سال 2022، پایه حقوق یا حداقل دستمزد در ترکیه 4253 لیر است. که با اضافه شدن هزینه‌های سهم کارفرما و صندوق بیمه بیکاری کارمندان، هزینه کل برای کارفرما 5004 لیر است.

اجاره دفتر شرکت

در صورت اجاره‌ای بودن دفتر شرکت بر طبق قرارداد، اجاره به‌صورت ماهیانه پرداخت می‌شود.

 مرحله اجرایی ثبت شرکت در ترکیه

  • هوم ترکی برای قرارداد تأسیس شرکت، با حضور مشاور مالی معرفی شده از طرف ما، جلسه‌ای با حسابرس ترتیب می‌دهد. که در این قرارداد فعالیت‌های شرکت، اساس‌نامه شرکت، آدرس و مدیر شرکت مشخص می‌شود.
  • پس از قرارداد و ثبت شرکت در ترکیه، شماره مالیاتی شرکت vergi lahvasi مشخص می‌شود.
  • شماره مالیاتی از اهمیت بالایی برخوردار است.
  • افتتاح حساب بانکی برای شرکت شما و بعد از واریز کردن سرمایه شرکت به حساب بانکی شرکت، رسید سرمایه را از بانک دریافت می‌کنید که این رسید جزو مدارک لازم برای دریافت مجوز کاری شما است. سرمایه شرکت بستگی به بانک از یک‌ روز تا سه روز در حساب بلاک می‌شود و بعد قابل برداشت خواهد بود. اکنون نماینده ما تمامی مراحل ثبت شرکت در ترکیه را با اتاق بازرگانی انجام داده و بعد از ثبت شرکت، تعیین حوزه مالیاتی و کد اقتصادی، دفاتر پلمپ شرکت (به‌منظور ثبت کلیه حساب‌ها، هزینه‌ها و درآمدهای روزانه شرکت و تمامی عملیات مالی) و چاپ رسمی روزنامه شرکت را در کمتر از یک هفته انجام خواهد داد.
  • تصویب امضا imza sirkule مدیر در دفاتر اسناد رسمی پس از استعلام کلیه مدارک مورد نیاز.
  • وکالت دادن سهامداران به حسابدار رسمی در دفاتر اسناد رسمی برای ادامه فعالیت شرکت.
  • تاییدیه آدرس دفتر مرکزی شرکت توسط مأمور اداره مالیات.

کلام آخر

چنانچه قصد ثبت شرکت در ترکیه را دارید با مشاورین ما در هوم ترکی در ارتباط باشید، زیرا ثبت شرکت در ترکیه آسان نیست و نیاز به بررسی دقیق و مشاوره و انتخاب صحیح دارد که کارشناسان با تجربه ما با مشاوره تخصصی خود، می‌توانند شما را در اتخاذ تصمیم صحیح و دستیابی به بهترین نتیجه یاری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *