- موقعیت ملک
- ترکیه
- استانبول
- مناطق بخش اروپایی استانبول
- خرید ملک و خانه آوجیلار
- خرید ملک و خانه باشاک شهیر
- خرید ملک و خانه در آرناووت کوی
- خرید ملک و خانه در اسنلر
- خرید ملک و خانه در اسنیورت
- خرید ملک و خانه در ایوب سلطان
- خرید ملک و خانه در باعجیلار
- خرید ملک و خانه در باکرکوی
- خرید ملک و خانه در باهچلی اولر
- خرید ملک و خانه در بایرام پاشا
- خرید ملک و خانه در بشیکتاش
- خرید ملک و خانه در بی او غلو
- خرید ملک و خانه در بیلیکدوزو
- خرید ملک و خانه در بیوک چکمجه
- خرید ملک و خانه در چاتالجا
- خرید ملک و خانه در زیتون برنو
- خرید ملک و خانه در سلطان قاضی
- خرید ملک و خانه در سیلیوری
- خرید ملک و خانه در شیشلی
- خرید ملک و خانه در فاتیح
- خرید ملک و خانه در قاضی عثمان پاشا
- خرید ملک و خانه در کائیتهانه
- خرید ملک و خانه در کوچوک چکمجه
- خرید ملک و خانه در گون گورن
- خرید ملک و خانه در ساری یر
- مناطق بخش آسیایی استانبول
- خرید ملک و خانه در آتاشهیر
- خرید ملک و خانه در آدالار
- خرید ملک و خانه در اوسکودار
- خرید ملک و خانه در بی کوز
- خرید ملک و خانه در پندیک
- خرید ملک و خانه در توزلا
- خرید ملک و خانه در چکمه کوی
- خرید ملک و خانه در سانجاک تپه
- خرید ملک و خانه در سلطان بی لی
- خرید ملک و خانه در شیله
- خرید ملک و خانه در عمرانیه
- خرید ملک و خانه در کادیکوی
- خرید ملک و خانه در کارتال
- خرید ملک و خانه در مال تپه
- مناطق بخش اروپایی استانبول
- استانبول
- ترکیه
- نوع ملک
استانبول
یکی از خدمات ما در هوم ترکی، معرفی بهترین املاک برای اجاره خانه در ترکیه است. روشهای مختلفی برای اجاره ملک در ترکیه وجود دارد؛ اجاره روزانه، ماهیانه و سالیانه. کارشناسان ما در هوم ترکی با توجه به هدف شما از اجاره خانه در ترکیه، مدت زمان اقامت و بودجهای که در نظر دارید، بهترین املاک آپارتمانی و ویلایی را به شما معرفی میکنیم.
چه کسانی به اجاره خانه در ترکیه نیاز دارند؟
توریستهایی که برای گردش، درمان، بیزینس شخصی یا تجارت به صورت انفرادی یا خانوادگی به ترکیه سفر میکنند، هم برای بحث صرفهجویی در هزینهها و هم برای در کنار هم بودن اعضای خانواده، ترجیح میدهند در خانههای اجاره روزانه – ماهانه اقامت کنند تا اینکه هتل رزرو کنند. با توجه به اینکه ترکیه یک کشور توریستی است و اغلب درآمد از بخش گردشگری است، در نتیجه خانههای اجاره روزانه – ماهانه همیشه متقاضیان زیادی دارند.
گروه بعدی، دانشجویانی هستند که در ترکیه تحصیل میکنند و تمایلی به اقامت در خوابگاههای دانشگاه ندارند و مدت زمان اقامت آنها طولانی است. این گروه معمولاً به دنبال اجاره سالیانه خانه و آپارتمان هستند. گروه سوم افرادی هستند که مجوز کار در ترکیه را دریافت کردهاند و میخواهند به جای خرید خانه، ملکی را به صورت سالانه اجاره کنند. گروه چهارم، افرادی هستند که شهروندی ترکیه یا یکی از انواع اقامتهای ترکیه را دارند و میخواهند به دلایل شخصی، ملکی را برای خودشان اجاره کنند.
اجاره روزانه – ماهانه خانه در ترکیه
با توجه به نیاز گروههای مختلف به اجاره خانه در ترکیه، 2 روش برای اجاره آپارتمان و خانه ویلایی در این کشور وجود دارد. اولین روش اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه است. این خانهها برای مواقعی است که شخص قصد داشته باشید برای کمتر از ۳ ماه در ترکیه اقامت کند.
خانههایی که به صورت روزانه یا ماهانه اجاره داده میشوند، باید مجوز قانونی اجاره کوتاه مدت را از طرف وزارت اداره فرهنگ و گردشگری ترکیه کسب کنند. به علاوه اینکه، این خانهها باید شرایط خاصی را از نظر دولت داشته باشند و رفت و آمد مسافران در آنها باعث سلب آسایش همسایگان نشود.
اجاره سالیانه خانه در ترکیه
اشخاصی که شهروند ترکیه هستند و همچنین افرادی که اقامت ترکیه را به روشهای تحصیلی و کاری دریافت میکنند و قصد دارند بیشتر از ۳ ماه در این کشور اقامت کنند، میتوانند به صورت سالیانه و متناسب با بودجهشان یک خانه را اجاره کنند. این خانهها نیاز به داشتن مجوز از هیچ وزارتخانه و سازمان دولتی ندارند و از هر نوع ملک و با هر شرایطی میتوانند باشند.
واحدهای آپارتمانی کوچک معمولاً جزو پرطرفدارترین ملکها برای اجاره سالیانه هستند. ولی برای اشخاصی که محدودیت بودجه ندارند، خانههای ویلایی در مناطق و محلههای آرام و دنج یا کنار دریا هست که میتوانند به صورت سالیانه اجاره کنند.
تفاوت اجاره سالیانه با اجاره روزانه – ماهانه چیست؟
شرایط اجاره سالیانه ملک با اجاره روزانه – ماهانه کاملاً متفاوت است. دانستن این تفاوتها به متقاضیانی که قصد اجاره و مخصوصاً سرمایه گذارانی که قصد خرید ملک با هدف اجاره دادن آن را دارند، کمک میکند تا انتخاب بهتری داشته باشند.
• خانههایی که اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه داده میشوند، نیاز به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و گردشگری دارند، در صورتی که خانههای اجاره سالیانه بینیاز به مجوز خاصی نیاز ندارند.
• فقط افرادی که مجوز اقامت در ترکیه را دارند، میتوانند به صورت سالیانه یک ملک را اجاره کنند. در صورتی که برای اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه نیازی به داشتن مجوز اقامتی نیست.
• املاکی که به صورت سالانه اجاره داده میشوند، میتوانند مبله یا غیر مبله باشند. اما املاکی که به صورت روزانه – ماهانه اجاره داده میشوند، باید مبله باشند.
• در اجاره سالیانه، بین مالک و مستأجر یک قرارداد یک ساله منعقد میشود، ولی در اجاره روزانه – ماهانه قراردادی مابین مستأجر و مالک وجود ندارد، ولی اطلاعات مستأجر در سیستم اداره پلیس ثبت میشود.
• در قرارداد اجاره سالانه، مبلغ توافق شده به ازای هر ماه کمتر از نصف مبلغ در اجاره کوتاه مدت ماهیانه و مبلغ اجاره به ازای هر روز در قرارداد سالیانه یک سوم مبلغ اجاره کوتاه مدت روزانه است.
• مبلغ اجاره سالانه طبق قرارداد در طول سال ثابت است، ولی مبلغ اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه با توجه به فصل تغییر میکند و معمولاً در فصل بهار و مخصوصاً تابستان به اوج خود میرسد.
• نحوه پرداخت اجاره بها در اجاره سالیانه میتواند به صورت ماهانه یا چند ماه یکبار باشد که کاملاً بستگی به درخواست صاحب ملک و نحوه توافق او با مستأجر دارد. ولی در اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه کل مبلغ اجاره هنگام ورود به خانه دریافت میشود.
• در اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه هزینه مصرف برق، آب، گاز، اینترنت و در صورت داشتن امکانات رفاهی (استخر، باشگاه، سونا و سایر امکانات) و هزینه شارژ ساختمان در مبلغ دریافتی لحاظ شده است، ولی در اجاره سالیانه مبلغ توافق شده شامل هزینههای آب، برق، گاز و شارژ ساختمان نمیشود و مستأجر خودش موظف به پرداخت این هزینهها است.
اگر به دنبال کسب درآمد بالا از اجاره ملک در ترکیه هستید، خانههایی را خریداری کنید که بتوانید به طور کوتاه مدت روزانه – ماهانه اجاره دهید. کارشناسان ما در هوم ترکی برای خرید این نوع خانهها آماده ارائه مشاوره و خدمات به شما عزیزان هستند.
انواع خانه برای اجاره سالیانه در ترکیه
خانههایی که به صورت سالیانه اجاره داده میشوند، به دو شکل مبله و غیر مبله هستند. در ترکیه به خانههای مبله “اشیالی eşyali” و به خانههای غیر مبله “بُش boş” گفته میشود.
همان طور که پیشتر گفتیم، در اجاره سالیانه به میزان 1 تا 2 ماه مبلغ اجاره به عنوان رهن دریافت میشود و به دلخواه مالک، اجارهها یا در اول هر ماه دریافت میشود یا هر ۳ ماه، هر ۶ ماه و به صورت یکسال جلو تقاضا میشود. در واحدهای مبله یا اشیالی، اکثر مالکها علاوه بر مبلغ رهن، اجاره یک سال را همان ابتدا طلب میکنند.
حداقل تفاوت مبلغ اجاره هر ماه یک واحد بُش با واحد اشیالی از ۵ هزار لیر تا ۱۰ هزار لیر است و با توجه به لوکس بودن اشیا، تفاوت این مبلغ بیشتر میشود.
در زمان عقد قرارداد اجاره خانههای اشیالی، لیست اشیا تحویل داده شده به مستأجر هم مکتوب و تحویل داده میشود. در پایان قرارداد مستأجر باید همه وسایل را سالم تحویل دهد. برای مثال، اگر مدتی پس از استفاده، وسایل برقی دچار خرابی شوند، مستأجر موظف به پرداخت هزینه تعمیرات آن است.
اگر بخواهید واحدتان را به صورت مبله اجاره دهید، باید بدانید که هزینه خرید وسایل نو و صفر منزل برای مبله کردن یک واحد یک خواب ۶۰-۷۰ متری حداقل ۱۰۰ هزار لیر است. البته در ترکیه امکان خرید وسایل دست دوم را هم دارید که در خرید اشیای دست دوم مسلماً هزینه مناسبی پرداخت خواهید کرد.
قوانین اجاره روزانه – ماهانه خانه در ترکیه
براساس قوانین ترکیه خانههای مخصوص اجاره کوتاه مدت روزانه – ماهانه باید دارای مجوز وزارت فرهنگ و گردشگری باشند. هنگام پذیرش مستأجر نیز باید اطلاعات و مدارک مسافران بر روی سیستم پلیس امنیت ترکیه ثبت شود. این اقدام برای این است که اگر مشکلی برای آنها به وجود آمد یا افراد مسافر اقدام خلافی انجام دادند، توسط پلیس پیگیری شود.
آگهی اجازه خانههای روزانه – ماهانه معمولاً بر روی سایت و اپلیکیشنهایی مانند Airbnb یا Booking قرار میگیرد. هر مسافر نظرات خود را بعد از استفاده از خانه درباره محل اقامت بر روی سایت کامنت میکند و بر اساس میزان نظافت، دسترسی، اخلاق مالک و قیمت به آن امتیاز میدهد. به این ترتیب متقاضیان بعدی با توجه به این نظرات و امتیازات، اقدام به اجاره آن خانه میکنند.
مبلغ اجاره خانه بر اساس ارزش وسایل منزل، کیفیت ساختمان، دسترسی و سایر امکانات توسط مالک مشخص میشود. قبل از ورود مسافر به منزل با کردیت کارت معرفی شده یا ترانسفر بانکی باید پرداخت شود. در مواردی که مسافر بدون ثبت کردی کارت خود در سایت اقدام کرده باشد، مبلغی به عنوان رهن (دپوزیت) از مستأجر دریافت میشود که در پایان مهلت اجاره به مستأجر استرداد میشود.
البته اگر مستأجر به اشیا و وسایل منزل آسیبی رسانده باشد، از مبلغ دپوزیت کسر خواهد شد. اگر مالک خانه بدون دریافت مجوز رسمی، منزلش را بهصورت روزانه – ماهانه اجاره داده باشد، در صورتی که شکایتی به پلیس برسد، دولت مالک را به مبلغ بالای 100.000 لیر مجازات نقدی میکند.
قوانین اجاره سالیانه خانه در ترکیه
همان طور که در قبلاً گفتیم، اجاره یک ساله ملک برای مستاجرانی امکانپذیر است که مجوز اقامت ترکیه (تحصیلی، کاری یا سایر انواع اقامتها) را دارند یا شهروندی ترکیه را دریافت کردهاند. در این نوع اجاره مبلغ ۲ ماه اجاره خانه به عنوان رهن نزد صاحب ملک قرار خواهد گرفت تا چنانچه در زمان تخلیه خسارتی به خانه وارد نشده باشد، عیناً برگردانده میشود.
بستگی به درخواست صاحب ملک، ممکن است اجاره ماهانه، هر ۳ ماه یک بار یا به صورت ۶ ماه یا حتی یکسال یکجا پیش دریافت شود. در صورتی که مستأجر دو ماه مداوم اجاره خود را پرداخت نکند، مالک میتواند از دفاتر نوتر (Noter) اخطار تخلیه منزل را صادر کند.
بعد از ۳۰ روز مهلت قانونی مستأجر برای تخلیه، اگر همچنان مستأجر اجارههای عقبافتادهها را پرداخت نکرده و خانه را تخلیه نکند، مالک میتواند به دادگاه شکایت کرده و اقدام به تخلیه منزل خود کند. اگر با مستأجر خود در ترکیه به مشکل برخورد کردید مراحل اقدامات قانونی را در مطلب راه حل مستاجرانی که اجاره پرداخت نمیکنند، میتوانید مطالعه کنید.
نکات مهم قوانین اجاره سالیانه ملک در ترکیه
در سال ۲۰۲۴ قوانین اجاره سالیانه در ترکیه تغییراتی داشت که لازم است بدانید:
• قراردادهای اجاره سالیانه باید بهطور رسمی در دفاتر نوتر (دفترخانه) ها با حضور موجر و مستأجر ثبت شود.
• موجر اجازه ندارد پیش از موعد مقرر درخواست تخلیه خانه را داشته باشد، ولی در صورت عدم پرداخت بیش از ۲ ماه اجاره و شکایت همسایگان از مستأجر، موجر حق اخطار محضری و سپس تخلیه ملک خود را دارد.
• در سالهای گذشته دولت دخالتی در مبلغ اجارهها نداشت، ولی طی 2 سال اخیر به دلیل تورم اقتصادی که به وجود آمده است، دولت ترکیه تصمیم گرفت که در این موضوع ورود کند و به مالکان حق 25 درصد افزایش مبلغ اجاره در طول سال را بدهد. البته این افزایش اجاره به دلیل تورم موجود است و در صورت کاهش تورم، این درصد توسط دولت حذف خواهد شد.
• در ترکیه یک مستأجر میتواند تا ۵ سال در منزلی که اجاره کرده، زندگی کند. به شرطی که اجاره خود را به صورت مرتب پرداخت کند و برای مالک یا همسایگان مشکلی ایجاد نکند. در واقع مستأجر مشکل سازی نباشد.
• کنتور آب، برق و گاز منزل به نام مستأجر خواهد شد و در صورت داشتن بدهی مصرف انرژی، مستأجر از منزل نقل مکان کند، بدهی همچنان به نام مستأجر قبلی بوده و به عنوان بدهی موجر یا مستأجر بعدی به حساب نمیآید.
• اگر مستأجر قبل اتمام قرارداد، تصمیم به تخلیه ملک کند، برای پس گرفتن مبلغ رهن ملک با موجر باید به توافق برسد.
• چنانچه مستأجر در زمان تحویل خانه به مالک به آن آسیب بزند، باید هزینه تعمیرات را به صاحب خانه پرداخت کند.
هزینه اجاره خانه در ترکیه چقدر است؟
مبلغ اجاره خانه یا آپارتمان در ترکیه به عواملی مانند موقعیت مکانی ملک، محله، امکانات رفاهی و تفریحی داخل محوطه آپارتمان یا خانه، نزدیکی به مراکز خرید، فاصله کم تا مراکز گردشگری و تفریحی، دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی، متراژ خانه، تعداد اتاقخوابها و سایر موارد بستگی دارد.
بهطور متوسط مبلغ اجاره آپارتمان یک خوابه 60 الی 70 متری در استانبول از ۱۵ تا ۴۰ هزار لیر شروع میشود، اما در کنار مبلغ اجاره، باید هزینه دیگری را هم پرداخت کنید که عبارتند از:
• هزینه تایید قرارداد اجاره به دفترخانه رسمی اداره اسناد
• پرداخت حق کمیسیون اجارهخانه به دفتر املاک (معادل ۱۲ درصد مبلغ اجاره کل سالیانه و ۱۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده)
• هزینه به نام زدن آب، برق و گاز به نام مستأجر
در ترکیه آب، برق و گاز باید به نام کسی باشد که در منزل زندگی میکند. مستأجر موظف است بلافاصله بعد از قرارداد به این ادارهها مراجعه و با ارائه اجارهنامه، کارت اقامت و حدوداً مبلغ ۱۰۰۰ لیر، برای به نام زدن آب، برق و گاز اقدام نماید.)
سوالات متداول
حداقل هزینه اجاره خانه در ترکیه در سال ۲۰۲۴ چقدر است؟
به دلیل تورم اقتصادی که طی یک سال اخیر رخ داده است، تعداد خانههای اجارهای بسیار محدود و هزینه اجارهخانهها به شدت افزایش یافتهاست. این رقم در مناطق و محلههای مختلف متفاوت است. هزینه اجاره در قرارداد سالیانه برای یک واحد ۶۰ الی ۷۰ متری یک خوابه از ماهانه ۲۰.۰۰۰ لیر شروع میشود.
آیا با اجاره سالانه خانه در ترکیه میتوان اقامت دائم این کشور را گرفت؟
خیر – شما با اجاره سالیانه ملک نمیتوانید هیچگونه اقامت موقتی نمیتوانید دریافت کنید که بخواهید بعدها با تمدید آن اقامت دائمی بگیرید. در واقع شما با اجاره خانه هیچ نوع اقامتی دریافت نخواهید کرد.
هزینههای جانبی اجاره خانه و آپارتمان در ترکیه چگونه است؟
علاوه بر مبلغ یک ساله اجاره منزل، مبلغ رهن، هزینه کمیسیون املاک و هزینه دفتر خانه رسمی برای تعهد تخلیه منزل را هم باید بپردازید.
هزینه کمیسیون اجاره خانه در ترکیه چقدر است؟
۱۲ الی ۱۵ درصد مبلغ کل اجاره در ۱۲ ماه سال به علاوه ۱۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده.
مالیات سالیانه که برای اجاره خانه وجود دارد و باید به دولت پرداخت کرد چقدر است؟
مالیات خانه در ترکیه در صورت اجاره دادن واحد، برابر یک ماه اجاره آن واحد است. اگر واحد اجاره داده نشود، مبلغ مالیات تقریباً ۱۰۰۰ لیر در سال خواهد داشت.
آیا آپارتمانهای خریداری شده توسط افرادی که از طریق خرید ملک اقامت گرفتهاند، قابل اجاره دادن است؟
بله، هر فرد خارجی که از طریق خرید ملک به ارزش حداقل ۲۰۰ هزار دلار اقامت این کشور را گرفته باشد، میتواند ملک خود را اجاره دهد.
چه نوع ملکهایی را میتوان در ترکیه اجاره کرد؟
خانه ویلایی، آپارتمان و واحدهای اداری و تجاری
بهترین شهر برای اجاره ملک در ترکیه کجاست؟
بهترین شهر از نظر تمرکز جمعیت و جذابیتهای توریستی، استانبول است.
{
“@context”: “https://schema.org”,
“@type”: “FAQPage”,
“mainEntity”: [{
“@type”: “Question”,
“name”: “حداقل هزینه اجاره خانه در ترکیه در سال ۲۰۲۴ چقدر است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “به دلیل تورم اقتصادی که طی یک سال اخیر رخ داده است، تعداد خانههای اجارهای بسیار محدود و هزینه اجارهخانهها به شدت افزایش یافتهاست. این رقم در مناطق و محلههای مختلف متفاوت است. هزینه اجاره در قرارداد سالیانه برای یک واحد ۶۰ الی ۷۰ متری یک خوابه از ماهانه ۲۰.۰۰۰ لیر شروع میشود.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا با اجاره سالانه خانه در ترکیه میتوان اقامت دائم این کشور را گرفت؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “خیر – شما با اجاره سالیانه ملک نمیتوانید هیچگونه اقامت موقتی نمیتوانید دریافت کنید که بخواهید بعدها با تمدید آن اقامت دائمی بگیرید. در واقع شما با اجاره خانه هیچ نوع اقامتی دریافت نخواهید کرد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “هزینههای جانبی اجاره خانه و آپارتمان در ترکیه چگونه است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “علاوه بر مبلغ یک ساله اجاره منزل، مبلغ رهن، هزینه کمیسیون املاک و هزینه دفتر خانه رسمی برای تعهد تخلیه منزل را هم باید بپردازید.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “هزینه کمیسیون اجاره خانه در ترکیه چقدر است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “۱۲ الی ۱۵ درصد مبلغ کل اجاره در ۱۲ ماه سال به علاوه ۱۸ درصد مالیات بر ارزش افزوده.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “مالیات سالیانه که برای اجاره خانه وجود دارد و باید به دولت پرداخت کرد چقدر است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “مالیات خانه در ترکیه در صورت اجاره دادن واحد، برابر یک ماه اجاره آن واحد است. اگر واحد اجاره داده نشود، مبلغ مالیات تقریباً ۱۰۰۰ لیر در سال خواهد داشت.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “آیا آپارتمانهای خریداری شده توسط افرادی که از طریق خرید ملک اقامت گرفتهاند، قابل اجاره دادن است؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بله، هر فرد خارجی که از طریق خرید ملک به ارزش حداقل ۲۰۰ هزار دلار اقامت این کشور را گرفته باشد، میتواند ملک خود را اجاره دهد.”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “چه نوع ملکهایی را میتوان در ترکیه اجاره کرد؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “خانه ویلایی، آپارتمان و واحدهای اداری و تجاری”
}
},{
“@type”: “Question”,
“name”: “بهترین شهر برای اجاره ملک در ترکیه کجاست؟”,
“acceptedAnswer”: {
“@type”: “Answer”,
“text”: “بهترین شهر از نظر تمرکز جمعیت و جذابیتهای توریستی، استانبول است.”
}
}]
}