- ترکیه
- استانبول
- مناطق بخش اروپایی استانبول
- خرید ملک و خانه آوجیلار
- خرید ملک و خانه باشاک شهیر
- خرید ملک و خانه در آرناووت کوی
- خرید ملک و خانه در اسنلر
- خرید ملک و خانه در اسنیورت
- خرید ملک و خانه در ایوب سلطان
- خرید ملک و خانه در باعجیلار
- خرید ملک و خانه در باکرکوی
- خرید ملک و خانه در باهچلی اولر
- خرید ملک و خانه در بایرام پاشا
- خرید ملک و خانه در بشیکتاش
- خرید ملک و خانه در بی او غلو
- خرید ملک و خانه در بیلیکدوزو
- خرید ملک و خانه در بیوک چکمجه
- خرید ملک و خانه در چاتالجا
- خرید ملک و خانه در زیتون برنو
- خرید ملک و خانه در سلطان قاضی
- خرید ملک و خانه در سیلیوری
- خرید ملک و خانه در شیشلی
- خرید ملک و خانه در فاتیح
- خرید ملک و خانه در قاضی عثمان پاشا
- خرید ملک و خانه در کائیتهانه
- خرید ملک و خانه در کوچوک چکمجه
- خرید ملک و خانه در گون گورن
- مناطق بخش آسیایی استانبول
- خرید ملک و خانه در آتاشهیر
- خرید ملک و خانه در آدالار
- خرید ملک و خانه در اوسکودار
- خرید ملک و خانه در بی کوز
- خرید ملک و خانه در پندیک
- خرید ملک و خانه در توزلا
- خرید ملک و خانه در چکمه کوی
- خرید ملک و خانه در سانجاک تپه
- خرید ملک و خانه در سلطان بی لی
- خرید ملک و خانه در شیله
- خرید ملک و خانه در عمرانیه
- خرید ملک و خانه در کادیکوی
- خرید ملک و خانه در کارتال
- خرید ملک و خانه در مال تپه
- مناطق بخش اروپایی استانبول
- استانبول
اقامت در ترکیه با ازدواج (شرایط و مدارک لازم)

برای کسب اقامت دائم کشور ترکیه راههای فراوانی وجود دارد که یکی از آنها اقامت در ترکیه با ازدواج است. طی چند سال گذشته بسیاری از ایرانیان و اتباع خارجی، اقدام به ازدواج در این کشور کردهاند تا به این روش بتوانند اقامت دائم و پاسپورت این کشور را به دست آورند.
طبق قوانین ترکیه، زمانی که ایرانیان و سایر اتباع خارجی با شخصی که اصالت ترک دارد ازدواج کنند، بعد از گذشت سه الی پنج سال میتوانند برای اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کنند و درخواست خود را به ادارات مربوطه تحویل دهند. طبق این در خواست مسئولان مربوطه تحقیقات لازم را برای تایید ازدواج شما در این کشور انجام میدهند.
در این مطلب از سایت هوم ترکی با ما همراه باشید تا به بررسی مراحل، مدارک و شرایط ازدواج در ترکیه برای ایرانیان بپردازیم.
شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج
در نظام حقوقی سابق کشور ترکیه، گرفتن اقامت دائم این کشور با ازدواج در این کشور فقط به این شکل امکانپذیر بود که یک زن با مرد تابع آن کشور ازدواج کند تا بتواند تابعیت بگیرد، اما اکنون این قوانین دستخوش تغییراتی شده است و هم زنان و هم مردان با ازدواج و پس از سپری شدن سه الی پنج سال میتوانند برای دریافت اقامت دائم (اقامت با ازدواج در ترکیه) اقدام کنند؛ این زمان ممکن است بسته به صلاحدید سفارت، مدارک و شواهد قابل اثبات متغیر باشد.
برای کسب اقامت از طریق ازدواج در ترکیه، حتما باید ازدواج با شخصی انجام شود که ساکن کشور ترکیه و شهروند آن است؛ درواقع این فرد نباید شهروندی ترکیه را از طریق پناهندگی اخذ کرده باشد!
گرچه انجام ازدواج در ترکیه روند سادهای دارد، اما پیش از ازدواج بسیار مهم است که وضعیت تاهل شخص کاملا مشخص باشد؛ به همین دلیل یکی از اصلیترین مدارک برای انجام این عمل اخذ گواهی تجرد است. حتی اگر فرد متقاضی گواهی تجرد، در خارج از کشور سکونت داشته باشد، باید برای دریافت این گواهی به نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مراجعه کند و درخواست خود را برای اخذ گواهی تجرد به ایشان ارائه دهد.
نکته: برای دریافت برگه تجرد باید اصل شناسنامه، اصل پاسپورت و سه قطعه عکس به همراه داشته باشید. توجه کنید که دختران ایرانی با توجه به قوانین ایران، باید اجازه نامه کتبی پدر یا برگه فوت وی را ارائه بدهند.
برای ازدواج در ترکیه همچنین احتیاج به آزمایش خون دارید، متقاضی باید به بیمارستان مراجعه کرده و در مورد بیماریهای ارثی و خونی آزمایش بدهد تا در آینده دچار مشکل نشوند. بعد از طی کردن مراحل ذکر شده، باید فرمهای مربوطه برای ازدواج را از شهرداری دریافت و پس از تکمیل در دفاتر ثبت اسناد ترکیه (نوتر) ثبت شوند.
پس از پایان یافتن این مراحل و ثبت رسمی عقد، این افراد دیگر زن و شوهر رسمی هستند و برای ثبت رسمی ازدواج در ایران، باید برگه رسمی عقد را به کنسولگری ایران در ترکیه ببرند تا مدارک ازدواج در ترکیه به ثبت برسد.
چند نکته مهم برای ازدواج در ترکیه
- در صورتی که شخص دیگری قصد دریافت گواهی تجرد یک فرد را داشته باشد، تنها در صورتی میتواند برای دریافت این گواهی اقدام کند که دارای وکالتنامه رسمی از طرف شخص مورد نظر باشد. لازم به ذکر است که در این وکالتنامه باید به امکان اخذ گواهی تجرد نیز اشاره شده باشد.
- متاسفانه از آنجایی که طی چند سال گذشته برخی افراد با انجام ازدواجهای صوری جهت دریافت اقامت اقدام کردهاند؛ زوجین باید ثابت کنند که ازدواج آنها صوری نیست. به عبارت دیگر باید ثابت شود که هدف از ثبت این ازدواج آغاز یک زندگی مشترک و عاشقانه است.
- در کشور ترکیه علاوهبر ازدواج رسمی که در شهرداری انجام میشود، ازدواج دینی نیز انجام میشود. برای این منظور نیز افراد پس از رسمی شدن ازدواجشان میتونند با مراجعه به امام جماعت، تشریفات این کار را انجام دهند.
- در ترکیه زبان انگلیسی به رسمیت شناخته نمیشود، یه همین دلیل توافقنامه ازدواج به زبان ترکی قرائت میشود؛ علاوهبر این اگر طرفین ازدواج به زبان ترکی مسلط نباشند یا اگر عاقد با زبان فارسی آشنایی نداشته باشد، برای ترجمه توافقنامه ازدواج به زبان انگلیسی، حضور مترجم الزامی است.
پیشنهاد میکنیم برای اخذ اطلاعات بیشتر در مورد گواهی تولد برای اقامت ترکیه روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
مدارک لازم برای ازدواج در ترکیه
- اصل شناسنامه و پاسپورت
- چهار قطعه عکس
- گرفتن برگه تجرد از کنسولگری (زنان مطلقه باید ۳۰۰ روز از زمان طلاق آنها گذشته باشد)
- اجازه نامه پدر برای متقاضیان زیر ۱۸ سال
- برای ازدواج در ترکیه سن ۱۷ سال برای پسران و ۱۵ سال برای دختران کافی است.
جمعبندی اقامت ترکیه از طریق ازدواج
در این مطلب سعی بر آن بود که بتوانیم به طور کامل به بررسی مراحل و شرایط ازدواج در ترکیه برای ایرانیان و شرایط اخذ اقامت از طریق ازدواج بپردازیم. چنانچه سوالی دارید که در این مطلب به آن اشاره نشده است میتوانید آن را برای ما کامنت کنید تا در اولین فرصت کارشناسان هوم ترکی به آن پاسخ دهند. علاوهبر این اگر بخواهید با خرید خانه در ترکیه برای اخذ اقامت در این کشور اقدام کنید، میتوانید کاملا روی مشاوره کارشناسان مجموعه هوم ترکی حساب کنید.
سؤالات مهم در مورد ازدواج در ترکیه
آیا ازدواج با فرد ایرانی ساکن ترکیه باعث گرفتن پاسپورت ترکیه در این کشور میشود؟
بله! اگر مهاجر ساکن ترکیه، پاسپورت این کشور را داشته باشد، همسر او میتواند از طریق ازدواج با ایشان اقامت دائم ترکیه را کسب کند.
پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راجب اخذ پاسپورت ترکیه روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
آیا ازدواج با تبعه ترکیه امکانپذیر است؟
بله! با این روش نیز میتوانید به اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کنید.
آیا صوری بودن ازدواج منجر به گرفتن اقامت میشود؟
خیر! ازدواج حتما باید محضری و قانونی باشد.
برای ازدواج دختر ایرانی با تبعه ترک، باید حتما اجازه نامه پدر را داشته باشد؟
بله، اجازه نامه پدر ضروری است و در صورت فوت پدر باید گواهی فوت ارائه شود.