دسته بندی نشده

تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه و روش های اخذ هر یک از آن دو

تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه

بسیاری از افرادی که به اخذ اقامت ترکیه علاقمند هستند در ابتدای راه درباره تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه تحقیق می­کنند تا پس از کسب اطلاعات دقیق به سراغ بهترین و آسان­ترین گزینه بروند. اما بسیاری از همین افراد که در حال تحقیق و پرسوجو در زمینه تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه هستند اصلا نمی ­دانند که شهروندی و تابعیت ترکیه جدای از مراحل و روش­های مستقیمی که دارد از طریق اقامت دائم نیز قابل اخذ می­باشد.

در ادامه مقاله درباره مراحل اخذ اقامت، شهروندی و تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه صحبت خواهیم کرد پس اگر شما هم جزء افراد بی­ اطلاع از این مسائل هستید با ما همراه باشید.

تفاوت اقامت موقت و دائم ترکیه

اقامت ترکیه برای ایرانیان به دو دسته تقسیم می­شود:

  1. اقامت موقت؛ ایرانیانی که برای سفرهای تفریحی و یا انجام امور چند روزه به کشور ترکیه سفر می­کنند نیاز به دریافت ویزا ندارند بلکه می­توانند از هر دوره 180 روزه 90 روز بدون ویزا در این کشور باشند که به این نحو از اقامت بدون ویزا اقامت موقت می­گویند. ولی این روش اقامت از سال 2023 به بعد حذف شده است و دیگر اقامت موقت به هیچ تبعه خارجی اعطا نمی شود.
  2. اقامت دائم؛ افرادی که قصد دارند برای همیشه در کشور ترکیه ساکن باشند و یا اجازه انجام امور اداری و یا بهره­مندی از امکانات این کشور را داشته باشند باید به یکی از طرقی که در ادامه ذکر خواهیم کرد اقامت دائم این کشور را اخذ نمایند.

روش­های اخذ اقامت دائم ترکیه

اکنون که با انواع اقامت ترکیه آشنا شدیم نوبت به نحوه اخذ اقامت این کشور می­رسد، تا پس از آشنایی با روش­های آن به سراغ بررسی تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه برویم.

اقامت موقت که نیازی به اخذ کردن ندارد یعنی طبق قوانین این کشور، بدون طی مراحل و یا ارائه مدارک و … برای ایرانیان ثابت است اما برای اینکه شخصی بتواند اقامت دائم ترکیه را دریافت کند باید از یکی از روش­های زیر اقدام کند:

  1. اقامت از طریق خرید ملک

یکی از روش­های معمول و معقول که امروزه متقاضیان دریافت اقامت دائم ترکیه از تمام کشورهای دنیا تمایل به انجام آن دارند، سرمایه گذاری در ملک این کشور می­باشد. در این روش فرد می­تواند با خرید ملک در ترکیه یا املاکی به هر ارزشی نه تنها برای خود بلکه برای سایر اعضای خانواده اعم از همسر و فرزندان زیر 18 سال هم اقامت دائم بگیرد. در این روش محدودیتی در رقم خریداری شده ملک وجود ندارد . شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر وارد صفحه خرید ملک در ترکیه شوید. در این بخش با کلیک بر روی هر یک از این خانه‌ها، می‌توانید عکس‌ها و اطلاعات مربوط به آن را مشاهده کنید.

  1. اقامت با جواز کار

فردی که بصورت کارفرما یا کارمند جواز کار در ترکیه داشته باشد و مقیم این کشور شده باشد می­تواند برای اعضای خانواده خود نیز اقامت بگیرد . کارفرما که از طریق سرمایه گذاری در خاک ترکیه وثبت شرکت جواز کار دریافت میکند و کارمند با استخدام در شرکت هایی که حق بیمه پرداخته و برای کارمندان خود جواز کار تهیه میکنند اقامت دائم میگیرند .

روش­های اخذ اقامت دائم ترکیه

  1. اقامت تحصیلی

به دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند ویزای دانشجویی اعطا می­شود که این ویزا تا پایان دوره تحصیل اعتبار دارد بنابراین به نوعی اقامت دائم محسوب می­شود اما برخلاف سایر روش­ها، در این روش دانشجو پس از اتمام دوره تحصیل برای اینکه اجازه ماندن در خاک ترکیه را داشته باشد باید از طریق ویزای کاری و یا روش­های دیگر برای اقامت دائم این کشور اقدام کند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ویزا و اقامت دانشجویی ترکیه را مطالعه کنید.

  1. اقامت با ازدواج

با ازدواج یک خارجی با شهروند ترک ، اقامت دائم را میشود دریافت کرد . اگرچه  پایداری این ازدواج به مدت ۳ سال برای دولت ترکیه اهمیت دارد.

روش­های گفته شده برای هر فرد با هر تابعیتی میسر نیست بر این اساس افراد پیش از اقدام باید درباره روش­های فوق اطلاعات بسیار دقیقی کسب کرده و سپس این اطلاعات و شرایط آن را با شرایط و تابعیت خود تطبیق دهند.

شهروند ترکیه کیست؟

فردی که با تولد از والدین ترک (هر دو ترک باشند و یا تنها یکی از آن­ها ترک باشد) و یا با سرمایه گذاری به ارزش حداقل 400 هزار دلاری به کشور ترکیه مرتبط شود، شهروند این کشور بوده و یک فرد ترک به حساب می­آید.

شهروند ترکیه به صورت ناخودآگاه زمانی که از پدر و مادر ترک متولد می­شود شهروند این کشور می­شود و دیگر نیازی به اقدام برای اخذ شهروندی و تابعیت این کشور ندارد. برعکس افرادی که اقامت دائم ترکیه را دارند برای اخذ شهروندی باید حتما از طریق قانونی اقدام شود.

تابعین یا همان شهروندان ترکیه امکان دریافت پاسپورت ترکیه و بهره­مندی از مزایای آن مانند سفر به 70 کشور دنیا را دارند، همچنین می­توانند از امکانات رفاهی و درمانی این کشور به طور رایگان استفاده کنند، این افراد می­توانند Turkuaz Card و Turquoise Card را دریافت کرده و به این ترتیب مانند تمام شهروندان این کشور در انتخابات و … شرکت داشته باشند.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمای اخذ شهروندی ترکیه با خرید ملک را مطالعه کنید.

 

 

شهروندی ترکیه

بررسی تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه

اکنون که با مقیم و شهروند ترکیه آشنا شدیم شاید این پرسش در ذهن برخی شکل بگیرد که در حالت کلی تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه در چیست؟!

به طور کلی در تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه باید گفت؛ تفاوت اصلی این دو در روش­های آن­ها است یعنی اقامت دائم ترکیه با یکی از 4 روش ذکر شده انجام می­گیرد در حالی که شهروندی ترکیه با روش­ تولد و سرمایه گذاری صورت میگیرد.

اما نکته مهم این که افراد دارای اقامت دائم و مقیم ترکیه اگر 5 سال به طور مداوم در خاک این کشور حضور داشته باشند پس از 5 سال می­توانند برای دریافت تابعیت ترکیه و اخذ پاسپورت آن اقدام کنند و مانند سایر تابعین و شهروندان این کشور به زندگی خود ادامه داده و از امکانات آن بهره­مند شوند.

پس شخصی که از طریق جواز کار یا خرید ملک به ارزشی کمتر از 400 هزار دلار برای دریافت اقامت اقدام کند تا 5 سال تنها مقیم این کشور است، که شاید بتوان این مورد را نیز از دیگر موارد تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه دانست.

دیگر تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه در این است که شهروندان و تابعین ترکیه اجازه شرکت در انتخابات و سایر همه پرسی­ها، استفاده از حق بیمه، فعالیت در ارگان­های دولتی و … را دارند اما افراد غیر ترک که تنها مقیم این کشور هستند چنین اجازه­ای ندارند.

سخن پایانی

در انتهای بررسی تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه می­توان گفت مزایای شهروندی ترکیه بیشتر از اقامت دائم این کشور است پس اگر به دنبال دریافت تابعیت ترکیه هستید یا باید از روش­های مستقیم اقدام نمایید و یا ابتدا اقامت دائم اخذ کنید تا پس از 5 سال در صورت رعایت تمام شرایط، شهروند این کشور شوید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت اقامت دائم و شهروندی ترکیه و دریافت مشاوره پیش از اقدام با کارشناسان ما در هوم ترکی در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *