آموزش

از فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه چه می‌دانید؟

اغلب ما شنیده‌ایم که مردم ترکیه از نظر فرهنگ و آداب و رسوم شبیه ایرانی‌ها هستند و هماهنگ شدن با فرهنگ ترک‌ها برای ما ایرانی‌ها به‌ سختی کشورهای اروپایی نیست. البته تجربه موفق صدها ایرانی که برای مهاجرت یا اقامت موقت ترکیه را انتخاب کرده‌اند نیز این موضوع را تایید می‌کند. جالب است بدانید، حتی فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه نیز تا حد زیادی شبیه به ماست. پس اگر قصد به مهاجرت به این کشور را دارید، مطمئن باشید که کار چندان سختی پیش روی شما نخواهد بود.

در این مطلب از هوم ترکی می‌خواهیم مروری داشته باشیم بر قوانین آپارتمان نشینی در ترکیه و وظایفی که به ‌عنوان یک همسایه موظف به انجام آن‌ها هستیم. اگر تمایل دارید با فرهنگ زندگی آپارتمانی در ترکیه آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

زندگی آپارتمانی در ترکیه

انواع آپارتمان در ترکیه

یکی از رایج‌ترین شیوه‌های زندگی در ترکیه، به ‌ویژه در شهرهای بزرگ و مدرنی مانند استانبول، آنکارا و ازمیر آپارتمان نشینی است. سبک آپارتمان‌های این کشور با ایران تا حدودی تفاوت دارد. انواع آپارتمان در ترکیه عبارتند از:

نرمال آپارتمان (آپارتمان معمولی)

به آپارتمان‌های 3 الی 5 طبقه تک واحدی یا چند واحدی که فاقد نگهبانی، فضای سبز، استخر، باشگاه و یک سری امکانات رفاهی هستند، نرمال آپارتمان گفته‌ می‌شود. این ساختمان‌ها شارژ ماهانه کمی دارند و ترک‌ها بیشتر برای اجاره به اتباع خارجی از آنها استفاده می‌کنند.

سیته (مجتمع یا شهرک)

سیته به مجتمع‌های مسکونی بزرگی گفته ‌می‌شود که از چندین برج مسکونی، نرمال آپارتمان و حتی ویلا ساخته شده یا ترکیبی از این املاک است. سیته‌ها در فضایی تحت ‌کنترل، دارای فضای سبز و امکانات رفاهی (نگهبانی، استخر، باشگاه، فضای بازی کودکان و…) ساخته می‌شوند. مقدار شارژ ماهانه در این ساختمان‌ها با توجه تعداد اتاق‌خواب‌ها، امکانات رفاهی خانه و محله‌ای که مجتمع در آن واقع شده متفاوت است.

رزیدانس (برج‌های لوکس)

مدرن‌ترین و مرغوب‌ترین آپارتمان‌های مسکونی ترکیه، رزیدانس‌ها هستند. رزیدانس به برج‌ها و آسمان‌ها خراش‌های مدرن و لوکسی گفته ‌می‌شود که سطح بالایی از کیفیت زندگی آپارتمانی را برای ساکنان خود فراهم کرده‌اند. معمولاً افرادی که خرید خانه در ترکیه را با هدف سرمایه گذاری ملکی و مهاجرت به این کشور انجام می‌دهند، به سراغ واحدهای مسکونی رزیدانس‌ها می‌روند.

نگهبانی، استخر، جکوزی، سیستم آنتن مرکزی، کافی شاپ، باشگاه و… از جمله امکانات این واحدها هستند. شارژ ماهانه رزیدانس‌ها از همه انواع آپارتمان‌ها در ترکیه بیشتر است. رزیدانس‌ها در موارد معدودی فضای سبز و زمین بازی هم دارند.

اگر میخواهید درباره رزیدانس اطلاعات بیشتری کسب کنید بر روی لینک کلیک کنید.

وظایف ساکنین آپارتمان در ترکیه چیست؟

در بخش قبلی با انواع آپارتمان‌های در ترکیه آشنا شدید. طبیعتاً سبک ‌زندگی، فرهنگ و قوانین و مقررات آپارتمان نشینی در هر کدام از این واحدهای مسکونی متفاوت خواهد بود. در رزیدانس و سیته‌ها همسایه‌ها شاید به زحمت سالی یک ‌بار یکدیگر را ببینید، ولی به‌ طور کلی احترام به همسایه، رعایت حقوق همسایگی و عدم ایجاد آزار و اذیت برای سایرین در هر سه نوع آپارتمان مهم است.

فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه با توجه به سطح کلاس محلی که در آن زندگی می‌کنید، تعیین می‌شود. به ‌عنوان مثال، سیته و رزیدانس در مقایسه با نرمال آپارتمان از فرهنگ آپارتمان نشینی بالاتر و قوانین سخت گیرانه‌تری برخوردار هستند.

مهم‌ترین قوانین آپارتمان نشینی در ترکیه

مهم‌ترین قوانینی که به‌ عنوان یک همسایه در زندگی آپارتمان نشینی باید رعایت کنید، عبارتند از:

  • رعایت سکوت از ساعت 12 شب به ‌بعد

ایجاد هرگونه اذیت و آزار صوتی (میهمانی، دورهمی، سر و صدا و…) در ساعات خاموشی ممنوع است و در صورت بروز چنین اتفاقی، همسایه‌ها حق شکایت و پیگیری قانونی دارند.

بعضی از واحدهای مسکونی در ترکیه کیفیت ساخت خیلی خوبی ندارند، دیوار آنها نازک است و هیچ‌گونه عایق صوتی ندارند. بنابراین بهتر است مراقب حریم خصوصی خود و مراعات حال همسایه‌ها باشید.

  • ممنوعیت استفاده شخصی از مشاعات

اگر پارکینگ ندارید، نمی‌توانید وسیله نقلیه خود را داخل پارکینگ خصوص بگذارید.

راهروهای انباری محل مناسبی برای گذاشتن وسایل نیست.

راه‌پله ساختمان محل نگهداری از گل و گیاه، گذاشتن کمد کفش‌ها یا انبار کردن وسایل نیست.

  • ممنوعیت انجام کارهایی که نمای ساختمان را زشت کند

در رزیدنس‌های بزرگ، گذاشتن کمد کفش‌ها و پادری دم در ساختمان ممنوع است.

پهن کردن لباس و تبدیل کردن بالکن خانه به انباری در صورتی که نمای ساختمان را تحت ‌تأثیر قرار دهد، ممنوع است.

  • نگهداری از حیوان خانگی

اگر حیوان خانگی دارید، حتماً قبل از خرید یا اجاره آپارتمان مورد نظرتان با مدیر ساختمان در این باره صحبت کنید. در بعضی از آپارتمان‌ها نگهداری حیوان خانگی ممنوعیت داد.

  • پرداخت منظم شارژ ساختمان (عایدات)

یکی از مهم‌ترین موضوعات در قوانین و فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه، پرداخت شارژ ماهیانه ساختمان است. شارژ ماهانه یا عایدات توسط مدیر ساختمان جمع‌آوری می‌شود و مدیر حق پیگیری قانونی آن را دارد. در بخش بعدی به ‌طور مفصل درباره عایدات صحبت خواهیم کرد.

فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه

عایدات در ترکیه به چه معنا است؟

اما برویم به سراغ یکی از مهم‌ترین قوانین آپارتمان نشینی در ترکیه، یعنی پرداخت عایدات. عایدات یا همان شارژ ساختمان، مبلغی است که هر واحد در ازای خدمات و امکانات عمومی که در طول ماه از آنها استفاده می‌کند، پرداخت می‌نماید. پرداخت مبلغ عایدات بر عهده کسی است که در خانه زندگی می‌کند. یعنی اگر شما در یک آپارتمان مستأجر باشید، پرداخت شارژ ساختمان بر عهده شما خواهد بود.

مقدار عایدات در آپارتمان‌های مختلف، متفاوت و معمولاً در سیته بالاتر از نرمال آپارتمان و در رزیدانس بالاتر از همه منازل مسکونی است. جالب است بدانید، شارژ ساختمان در شهرهای بزرگ و مدرن نیز بالاتر از شهرهای دیگر است. بنابراین اگر قصد خرید ملک در استانبول و زندگی در این شهر را دارید، در نظر داشته ‌باشید که مبلغ عایدات در این شهر بالاتر از سایر شهرها و در مناطق اعیان نشین استانبول، بالاتر از مناطق پایین‌شهر است.

عایدات شامل چه هزینه‌هایی است؟

هزینه شارژ ساختمان شامل نظافت ساختمان، نگهبانی، رسیدگی به استخر و باشگاه، تعمیرات و نگهداری آسانسور، تعمیرات و نگهداری سیستم گرمایشی و سرمایشی، باغبانی فضای سبز و… است. دقت داشته‌ باشید که این هزینه شامل آب، برق و گاز نمی‌شود.

نحوه محاسبه شارژ ساختمان در ترکیه به این ترتیب است که هزینه تعمیر و نگهداری ساختمان در ماه محاسبه شده و بر تعداد واحدها تقسیم می‌شود. البته در بعضی از ساختمان‌ها، مبلغ شارژ واحدهایی که تعداد خواب‌های بیشتری دارند، کمی بالاتر از سایر واحدها است.

میانگین رقم شارژ ماهیانه در ترکیه

در جدول زیر میانگین عایدات ماهیانه در آپارتمان‌های مختلف ترکیه را برایتان مشخص کرده‌ایم:

موقعیت مکانی محله نوع ملک مبلغ عایدات ماهیانه
مناطق و مرکزی شهر نرمال آپارتمان 50 الی 100 لیر
مناطق مرکزی شهر سیته 100 الی 200 لیر
مناطق بالای شهر سیته و رزیدانس لوکس 500 الی 3000 لیر
مناطق بالای شهر رزیدانس سوپر لوکس بیش از 4000 لیر

شارژ ساختمان را باید چه کسی پرداخت کنیم؟

یکی دیگر از نقاط مثبت فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه، داشتن مدیر ساختمان برای رسیدگی به امور همسایه‌ها و مدیریت عایدات است. شارژ ساختمان را باید به مدیر ساختمان پرداخت کنید. مدیریت این مبلغ را صرف هزینه‌های تعمیرات و نگهداری ساختمان خواهد کرد.

پرداخت عایدات در ترکیه

نکات مهم فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه

در پایان مطلب، چند نکته مهم درباره قوانین و فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه وجود دارد که می‌خواهیم با هم مرور کنیم:

  • پرداخت عایدات ساختمان ضروری است و چنانچه یک واحد آن را پرداخت نکند، مدیریت ساختمان می‌تواند موضوع را به‌صورت قانونی پیگیری کند.
  • نحوه پرداخت شارژ ساختمان را از مدیریت ساختمان بپرسید. در بعضی از آپارتمان‌ها عایدات به‌صورت سالانه دریافت می‌شود.
  • مبلغ شارژ ماهیانه را فقط به مدیر ساختمان پرداخت کنید و رسید پرداخت خود را دریافت نمایید.
  • ساعات خاموشی را در ساختمان رعایت و از ایجاد سر و صداهای آزاردهنده پرهیز کنید. زیرا در ترکیه این امکان وجود دارد که همسایه‌ها به‌صورت قانونی از شما شکایت کنند.

جمع‌بندی

در این مطلب با فرهنگ آپارتمان نشینی در ترکیه، قوانین و مقرراتی که به ‌عنوان یک همسایه باید رعایت کنید، آشنا شدیم. دانستیم که پرداخت عایدات یکی از مهم‌ترین قوانین آپارتمان نشینی در ترکیه است و هر یک از ساکنین، در هر نوع آپارتمانی که زندگی می‌کنند، موظف هستند آن را به ‌طور منظم به مدیریت ساختمان پرداخت کنند.

زندگی آپارتمانی در ترکیه شباهت زیادی به کشور خودمان دارد، چون همسایه‌ها نسبت به حقوق یکدیگر مسئول و با هم مهربان هستند. پس اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، اصلاً نگران این موضوع نباشید. چنانچه درباره آپارتمان نشینی در ترکیه سؤالی دارید که در این مطلب به آن پاسخ داده نشده بود یا تجربه‌ای دارید که می‌خواهید آن را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید، خوشحال می‌شویم که در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *