دسته بندی نشده

نحوه به نام زدن، پرداخت و ابطال قبوض انرژی در ترکیه

نحوه به نام زدن و ابطال قبوض انرژی در ترکیه

کشور ترکیه از نظر پرداخت قبوض بر خلاف ایران است یعنی در ایران، تمامی قبوض انرژی به نام مالک می‌باشد و مستاجر فقط متعهد به پرداخت قبوض است، اما در ترکیه این موضوع کامل متفاوت است و قبوض حتماً باید به نام ساکن آپارتمان باشد. برای دوستان مهاجری که قصد اقامت در ترکیه را دارند این کار شاید کمی مشکل به نظر برسد، اما نگران نباشید در این مطلب، مجموعه هوم ترکی به تمام مراحل و روش‌های به نام زدن قبوض انرژی، پرداخت آنها و نحوه ابطال کردن این قبوض می‌پردازد.

پرداخت قبوض انرژی در ترکیه

در کشور ترکیه طبق قوانین تعیین شده دولت، قبوض انرژی باید به نام ساکن آپارتمان باشد. مستاجرین بعد از اجاره منزل یا خریداران (در صورت سکونت) بعد از خرید منزل، قبوض آب و برق و گاز را باید به نام خود بزنند و در صورت تخلیه آپارتمان برای ابطال آن اقدام می‌کنند، البته ممکن است منزل در مجتمعی باشد که به‌دلیل نداشتن پایان کار، قبوض به نام سازنده مجتمع باشد و میزان مصرف انرژی را مدیریت ساختمان محاسبه کرده و قبض صادر کند. در بعضی مجتمع‌ها هم کارت‌هایی از طرف مدیریت به ساکنین داده می‌شود که ساکنین میتوانند به میزان مصرف خود کارت را شارژ مالی کنند.

نحوه به نام زدن قبوض انرژی در ترکیه

برای به نام زدن قبوض انرژی در ترکیه داشتن کارت اقامت ترکیه ضروری است. البته برای به نام کردن قبض برق به همراه داشتن پاسپورت کافی است، اما در صورت نداشتن کیملیک فقط میتوانید برق را به نام خودتان زده و برای به نام زدن آب و گاز باید از کسی که کیملیک دارد بخواهید که قبض آب و گاز به‌طور موقت به نام ایشان زده شود تا کارت کیملیک شما آماده شود در غیر این‌صورت خانه‌ای بدون آب و گاز خواهید داشت. در بعضی مواقع صاحب خانه‌ها برای راحتی مستاجرهای خارجی حاضر هستند که تا آمدن کارت اقامت مستاجر، قبض‌ها را به نام خودشان بزنند و در این حالت شما دیگر نگرانی نخواهید داشت.

لازم به ذکر است در صورتی که کنتور بدهی قبلی داشته باشد، پرداخت آن به عهده شما نیست و این بدهی نمی‌تواند مانعی برای به نام زدن قبوض انرژی شما باشد و شما براحتی با در دست داشتن مدارک زیر می‌توانید کنتور را به نام خودتون تغییر می‌دهید.

پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله کارت کیملیک ترکیه (کارت اقامت ترکیه) را مطالعه کنید.

قبوض انرژی در ترکیه

مدارک مورد نیاز برای به نام زدن قبوض انرژی در ترکیه

  • شماره کنتور (تأسیسات نوماراسی) را از صاحب خانه دریافت کنید.
  • بیمه ملک DASK (ماسک) را از صاحب خانه خود دریافت کنید.
  • اجاره نامه برای مستاجرین و سند برای مالکان
  • پاسپورت یا کیملیک
  • شماره تلفن شخصی
  • مبلغ دپوزیت (رهن) برای دریافت حق اشتراک

با همراه داشتن این مدارک به نزدیکترین اداره آب و برق و گاز محل سکونتتان مراجعه کنید و با ارائه این مدارک، قراردادی که بین شما و ادارات آب و برق و گاز بسته شده را امضا کرده و تحویل بگیرید.

شما از این پس، دارای حق اشتراک با شماره اشتراک مخصوص به خود هستید. شماره اشتراکabonelik numara یا hesap no در بالای هر قبض قابل مشاهده است.

حق اشتراک برق

برق توسط شرکت‌های خصوصی در ترکیه تأمین می‌شود؛ از این‌رو اداره برق در شهرهای ترکیه نام‌های مختلفی دارد. به‌طور مثال در استانبول CK boğaziçi elektirik نام دارد.

در اداره برق برای حق اشتراک و به نام زدن قبض مبلغ حدود ۲۰۰ لیر به‌عنوان دپوزیت به‌صورت نقدی دریافت می‌شود.

حق اشتراک آب

آب توسط شهرداری‌های محلی تأمین می‌شود. اداره آب در شهرهای ترکیه نام‌های مختلفی دارد. مثلاً در شهر استانبول ایسکی ISKI و در آنتالیا ASAT  نام دارد.

در اداره آب برای حق اشتراک و به نام زدن مبلغ حدود ۲۰۰ لیر به‌عنوان دپوزیت هم به‌صورت نقدی و هم صورت اقساط دوماهه قابل پرداخت است، که مبلغ قسط ماهیانه بر روی قبض مصرفی اضافه می‌شود.

حق اشتراک گاز

گاز شهری که یکی از منابع انرژی در ترکیه است، توسط شرکت‌های خصوصی تأمین می‌شود و اداره گاز در شهر استانبول  İgdaş istanbul doğalgaz  نام دارد.

در اداره گاز برای حق اشتراک و به نام زدن مبلغ حدود ۶۰۰ لیر هم صورت نقد و هم صورت اقساط چهار ماهه قابل پرداخت است که مبلغ قسط به قبض مصرفی اضافه می‌شود.

پرداخت قبوض انرژی در ترکیه

در ترکیه هزینه گاز از برق به‌مراتب بیشتر است. در مواردی که سیستم گرمایشی و اجاق پخت و پز برقی باشد هزینه انرژی مصرفی، پایین‌تر و مبلغ قبوض کمتر خواهد شد.

در موقع اجاره یا خرید ملک از مشاعی بودن قبوض در ترکیه اطمینان حاصل کنید چرا که در این‌صورت بیش از میزان مصرف باید هزینه بپردازید.

اداره برق در پرداخت قبض بسیار سخت گیر است و در صورت عدم پرداخت به موقع حتی برای کمترین مبلغ قبض هم اقدام به قطع برق شما خواهد نمود. پس در پرداخت به موقع قبض برق کوشا باشید.

اداره گاز و آب بستگی به میزان قبض و بدهی شما مهلت حدود دوماهه ای برای پرداخت به شما می‌دهند. البته پرداخت‌های دیر هنگام منجر به جریمه و افزوده شدن آن به مبلغ اصلی می‌شود. در ادامه به بیان روش‌های پرداخت قبوض انرژی در ترکیه میپردازیم.

خرید خانه در پروژه نیشاتاشی کورو استانبول

پرداخت قبوض در اداره آب و برق و گاز

مراجعه به دفاتر انرژی

سنتی‌ترین روش پرداخت قبوض در ترکیه، مراجعه به دفاتر انرژی یا همان ادارات آب و برق و گاز و انتظار در صف و نهایتاً دریافت رسید پرداخت است. این روش برای افراد، زمان‌بر و خسته کننده و دشوار است.

پرداخت در PTT

PTT یا همان پست خانه، شرکتی دولتی است و در همه مناطق شهر دفاتر متعددی دارد. این مراکز روزهای هفته از ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۷:۳۰ بعد از ظهر، بجز روزهای شنبه و یکشنبه فعالیت دارند. شما در این مراکز انواع قبوض خودتان را میتوانید پرداخت کنید. برای پرداخت قبوض در PTT کافیست قبض خودتان را به این دفاتر ببرید و پس از پرداخت مبلغ، رسید خود را دریافت کنید.

پرداخت اینترنتی

این روش ساده‌ترین و سریع‌ترین روش ممکن برای پرداخت قبوض در ترکیه است. در این روش با شماره اشتراک خود به نام abonelik numara که در بالای هر قبض نوشته شده است میتوانید براحتی قبض خودتان را پرداخت کنید. البته پرداخت اینترنتی قبوض انرژی بعد از افتتاح حساب بانکی در ترکیه و دریافت رمز کارت بانکی و رمز موبایل بانک به دو روش زیر، امکان پذیر است.

 پرداخت از طریق سایت اداره آب و برق و گاز

میتوانید از طریق گوشی تلفن همراه یا رایانه شخصی در هر زمان که بخواهید وارد سایت اداره آب و برق و گاز شوید. و با وارد کردن شماره اشتراک در کادر hesap no میزان بدهی خود را مشاهده و برای پرداخت آن از طریق شماره کارت و رمز کارت خود اقدام کنید.

اگر سایت اداره انرژی را نمی‌دانید کافیست اسم اداره مورد نظر را در گوگل جستجو کنید.

 پرداخت از طریق موبایل بانک

در موبایل بانک، به قسمت پرداخت قبوض رفته و قبض‌های خود را با وارد کردن شماره اشتراک hesap no پرداخت کنید.

با قرارداد موبایل بانک خود به حالت پرداخت خودکار، قبض‌های شما به‌طور اتوماتیک از حساب بانکی شما پرداخت می‌شود.

ابطال قبوض انرژی در ترکیه

در صورت جابه‌جایی منزل محل سکونت و تخلیه منزل و یا خروج از ترکیه، باید قبوض انرژی را باطل کنید و در آدرس جدید منزل، اشتراک جدیدی در ادارات آب، برق و گاز به نام خود داشته باشید.

برای ابطال کردن قبوض انرژی در ترکیه به ادارات مربوطه مراجعه کنید و با به همراه داشتن قرارداد اشتراک و کارت کیملیک اقدام به ابطال نمایید. در موقع ابطال اگر بدهی داشته باشید باید به پرداخت کامل آن اقدام کنید و آن را تسویه کنید.

بعضی دوستان در ابطال قبوض سهل انگاری می‌کنند و متوجه این نکته نیستند که اگر شخصی به‌جای شما نقل مکان کرده باشد تا زمانی که برای به نام زدن قبوض اقدام نکند مصرف آب و برق و گاز برای شما ثبت می‌شود، پس بلافاصله بعد از تخلیه آپارتمان برای ابطال قبوض اقدام کنید.

خرید خانه در پروژه یدی ماوی استانبول

سخن پایانی

جالب است بدانید که ادارات انرژی بعد از ابطال قبوض، موظف به باز پرداخت مبلغ دپوزیتی هستند که به‌صورت نقدی یا اقساط از شما دریافت کرده بودند. همچنین ادارات انرژی مبلغ دپوزیت شما را به یکی از دو روش زیر به حسابتان واریز می‌کنند:

  • موقع ابطال، شماره حساب بانکی شما را می‌گیرند و ظرف چند روز مبلغ دپوزیت را به حساب شما واریز می‌کنند.
  • بعد از ابطال، ظرف چند روز به شماره تلفن شما پیغامی از سمت اداره مربوطه فرستاده می‌شود که میزان مبلغ در آن نوشته شده است و شما به همراه کیملیک از مراکز PTT به‌صورت نقدی میتوانید مبلغ را دریافت کنید.

یک نظر در “نحوه به نام زدن، پرداخت و ابطال قبوض انرژی در ترکیه

  1. محبوبه گفت:

    بسیار توضیحات عالی بود…مرسی

    1. اوا گفت:

      واقعا توضیحات عالی بود ممنون

  2. مسعوده گفت:

    خرسندم از اینکه معلومات عالی نوشتید

    1. Baran taqavi گفت:

      سلام روزتون بخیر…. اگر کسی دو تا خونه اجاره کنه در استانبول همزمان میتونه دو تا دو تا قبض ب نام یک نفر بشه

      1. هوم ترکی گفت:

        سلام وقتتون بخیر ، خیر نمیشه ، قبلا میشد ولی قانون تغییر پیدا کرده و نمیشه

  3. ناشناس گفت:

    بسیار مفید وعالی
    فقط اینکه سال ۲۰۲۲ مبلغ دپوزیت ها تغییری نکرده؟ اگه تغییر کرده لطف میکنین بفرمایین چقدر شده؟ ممنون

  4. ناشناس گفت:

    درود

    بسیار خوب توضیح داده اید

    سپاس

  5. میلاد گفت:

    با سلام ممنون از اطلاعات خوب شما اگر در آپارتمان چند واحده باشیم نیازی نیست برای کیملیک گرفتن به نام بزنیم ؟ چون ماهانه با آیدات پرداخت میشه

  6. علی گفت:

    درود.
    ممنون اما اصطلاحات ترکی این موارد هم کاش عنوان می‌کردید.
    مثلاً وقتی به اداره مراجعه میکنیم چه کلمه ای (به جای به نام زدن) به کار ببریم.

  7. ناشناس گفت:

    خیلی متشکرم. اولین مطلب کمک کننده ی بدون قصد حاشیه ای که در یک سایت ایرانی دیدم

    1. ناشناس گفت:

      خواهش ميكنم ، خوشحالم كه مطلب براتون مفيد بوده و ممنون از توجهتون

    2. هوم ترکی گفت:

      ممنون از انرژی خوبی که بهمون دادید . با آرزوی موفقیت

  8. ناشناس گفت:

    ممنون از توضیحات وراهنمایی بدون هاشیه

  9. شیوا گفت:

    بسیار کامل و بدون حاشیه یا طمع آگاهی های لازم رو دادین. همین باعث میشه آدم بهتون اعتماد کنهوگه ما مشتریا رو فقط کیف پول نمیبینین.

    1. هوم ترکی گفت:

      سلام روزتون خوش متشکرم از انرژی خوب تون اساس مجموعه هوم ترکی بر پایه صداقت و رضایت مشتری است . سپاسگذارم از پیامتان که ما را برای تلاش بیشتر دلگرم میکند .

  10. Mohammadamin گفت:

    در صورتی که قیده دپوزیت بزنیم و قبض جدیدی اگر اومده باشه پرداخت نکنیم ،موقع ابطال و گرفتن برگ خروج در فرودگاه موقع رد شدن از گیت به مشکل بر میخوریم یا نه؟
    یا اگر مشکل ساز شد میتونیم همون فرودگاه نقدی حساب کنیم؟

    1. هوم ترکی گفت:

      سلام وقتتون بخیر ، بدهی هایی که به دولت داشته باشید برای قبوض یا اینترنت و … در صورت پرداخت نشدن وکیلهای مربوطشون از شما در دادگاه شکایت میکنن و در هنگام وروذ و خروج پلیس در قسمت کنترل پاس شما رو میگیره و به داداه میبره که در اونجا پروندتون رسیدی میشه .در فروداه نمیتونید پرداختی داشته باشید و پلیسهای فرودگاه فقط حکم جلب شما رو در سیستم دارن و حتی علتش رو هم رو سیستمشون نمی بینن و کلا جایی هم در فروداه برای پرداخت ندارن

  11. بردیا گفت:

    سلام
    من الان رسیدم خونه رول شیر گاز کنتور یک قفل قرمز زدن و نمیتونم از گاز استفاده کنم.
    در صورتی که هرگز بدهی نداشتم و گاز هم به نام خودم هست.
    میتونید در مورد دلیلش راهنماییم کنید.

  12. محمد گفت:

    سلام وقت بخیر من قبض برق رو بنام خودم زدم الان برق رو قطع کردن ایا دوباره خودشون وصل میکنن؟

  13. آرزو گفت:

    سلام من دو ساله که از ترکیه خارج شدم ولی اشتراک گاز که به نامم بود را باطل نکردم الان مغازه را شخص دیگری اجاره کرده ولی قبوض گاز رو پرداخت میکند این مساله برای من به هنگام ورود به ترکیه مشکل ساز خواهد شد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *