دسته بندی نشده

آزمون تومر ترکیه

بسیاری از افراد تمایل دارند که به تحصیل در کشورهای خارجی بپردازند. از جمله این کشورها که سالانه مقصد بسیاری از دانشجویان ایرانی است، می‌توان به ترکیه اشاره کرد. اگر شما هم جزو کسانی هستید که کشور ترکیه را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده‌اید، پس به خوبی می‌دانید که یکی از شروط مهم برای تحصیل در ترکیه، تسلط کافی به زبان آن کشور است. آزمون تومر یکی از آزمون‌های بسیار مهمی است که امکان تحصیل دانشجویان را در دانشگاه‌های این کشور فراهم می‌کند. برای اطلاع از آزمون تومر، نحوه ثبت نام و مدارک مورد نیاز در آزمون tomer تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

آزمون تومر (TÖMER) چیست؟

افراد زیادی با شنیدن نام این آزمون، برایشان سوال پیش می‌آید که آزمون تومر چیست؟ کشور ترکیه برای پذیرش دانشجویان خارجی، سیاستی مشابه کشورهای اروپایی دارد؛ بنابراین از آزمون‌های مختلفی برای ورود افراد به دانشگاه‌ها کمک می گیرد. آزمون تومر در کنار آزمون یوس ترکیه، برای پذیرش دانش آموختگان در دانشگاه‌ها کاربرد دارد. اگر قصد دارید در آزمون یوس شرکت کنید؛ می‌توانید مقاله همه چیز درباره آزمون یوس را مطالعه کنید.

متقاضیان برای ورود به دانشگاه‌های مختلف ترکیه، باید آزمون‌های مختلفی را پشت سر بگذارند. یکی از آن‌ها، آزمون تومر بوده که معیاری برای سنجش میزان تسلط داوطلبین در زبان ترکی است؛ بنابراین آزمونی مشابه آیلتس و تافل بوده و طبق آن، سطح فرد در زبان ترکی مشخص می‌شود. این آزمون به زبان ترکی برگزار شده و شرط ورود به دانشگاه‌هایی است که به زبان رسمی این کشور تدریس می‌کنند.

آزمون تومر (TÖMER) چیست؟

البته اگر قصد دارید در دانشگاه‌های انگلیسی زبان تحصیل کنید، باید در آزمون تافل یا آیلتس شرکت کنید. برخی افراد تصور می‌کنند که آزمون تومر تنها برای افرادی است که قصد تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه را دارند. در صورتی که این تصور اشتباه بوده و اگر قصد اقامت و کار در ترکیه را دارید، شرکت در این آزمون ضروری است.

سطح آزمون تومر

آزمون tomer معیاری برای سنجش میزان مهارت افراد به زبان ترکی است. این آزمون دارای 6 سطح به شرح زیر است:

  • سطح A1: این سطح به سنجش میزان پاسخگویی ساده داوطلبان به سوالات ساده می‌پردازد.
  • سطح A2: آنچه که در این سطح اهمیت دارد، دانش ابتدایی زبان داوطلب است. در سطح A2 داوطلب باید پاسخگویی صحیحی به سوالات قابل پیش‌بینی داشته باشد. نمرات فرد در سطح A2، بین 50 تا 59 است.
  • سطح B1: برای سطح B1 شخص باید با زبان ترکی به صورت متوسط آشنایی داشته باشد. آشنایی فرد باید به‌گونه‌ای باشد که به راحتی کارهای شخصی خود را انجام داده و در شرایط غیرمعمول عملکردی مناسب داشته باشد. نمره این سطح بین 60 تا 65 محاسبه می‌شود.
  • سطح B2: در این سطح دانش فرد باید به گونه‌ای باشد که بسیاری از مسائل را به درستی درک کند. نمره این سطح بین 66 تا 77 است.
  • سطح C1: طی این سطح فرد باید دانش بسیار خوبی از مسائل داشته باشد و بتواند مسائل غیر قابل پیش‌بینی را به خوبی مدیریت کند. نمره داوطلب در این سطح بین 71 تا 100 محاسبه می‌شود.
  • سطح C2: سطح C2 بالاترین مرحله در زبان ترکی است. در این سطح فرد می‌تواند با تسلط بسیار بالا به زبان ترکی صحبت کند.

سطح آزمون تومر

محتوای سوالات

این آزمون دارای 100 سوال بوده که 4 قسمت متفاوت دارد. در این 4 قسمت، 4 مهارت مهم داوطلب ارزیابی می‌شود. بالاترین نمره برای این آزمون 100 و کم‌ترین نمره 60 است. این 4 مهارت شامل موارد زیر هستند:

  • Listening
  • Reading
  • Writing
  • Speaking

انواع آزمون تومر

آزمون تومر در 2 نوع مختلف برگزار می‌شود که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیپلم تومر (Diploma)
  • گواهی نامه (Sertifika)

گواهی‌نامه تومر

گواهینامه تومر سطح پایه‌ای از دانش زبان ترکی است که به راحتی می‌توانید آن را اخذ کنید. این گواهینامه شامل دریافت سرتیفیکا یا کسب نمره قبولی در سطح A2، B2 و C1 است. پس از گذشت دو سال باید مجدد برای اخذ گواهینامه تومر اقدام کنید.

دیپلم تومر

دیپلم تومر سطح بالاتری از گواهینامه آن دارد. داشتن این دیپلم به معنای داشتن تسلط کامل به زبان ترکی استانبولی است؛ بنابراین این مدرک هیچ‌گونه محدودیت زمانی ندارد. داشتن دیپلم تومر برای افرادی که قصد تحصیل و کار در ترکیه را دارند، ضروری است. اگر قصد مهاجرت تحصیلی یا کاری را به ترکیه دارید، حتما باید در این آزمون نمره قبولی را کسب کنید. این دیپلم در سطوح مختلف ارائه می‌شود که عبارتند از:

  • Elementary Certificate: مدرک ابتدایی
  • Intermediate Certificate: گواهینامه متوسط
  • Upper Intermediate Certificate: مدرک فوق متوسط
  • Diploma: مدرک دیپلم

مدرک ابتدایی و متوسط نشان دهنده سطح متوسط داوطلب در زبان ترکی است. همچنین دو مدرک فوق متوسط و مدرک دیپلم برای افرادی که سطح بالایی در زبان ترکی دارند، صادر می‌شود. پس ‌از پایان هریک از این دوره‌ها داوطلب می‌تواند برای کسب مدرک بالاتر اقدام کند.

انواع آزمون تومر

زمان و نحوه برگزاری آزمون

اولین آزمون تومر دانشگاه آنکارا در 2 اسفند سال 98 در تهران برگزار شد. هرساله از جانب دانشگاه آنکارا تاریخی برای برگزاری زمان آزمون مشخص می‌شود، البته در ترکیه و شهر استانبول، آزمون تومر به صورت هفتگی برگزار می‌شود؛ بنابراین شرکت در آزمون tomer در ترکیه راحت‌تر است.

برای ثبت‌نام در این آزمون، نیازی به داشتن ویزا ترکیه نیست؛ شما با اخذ ویزا توریستی نیز می‌توانید به ترکیه رفته و در این آزمون شرکت کنید. همچنین اگر ساکن تهران هستید، با ارائه مدارک لازم می‌توانید در آزمون تومر برگزار شده در تهران شرکت کنید.

نحوه ثبت نام در آزمون

برای ثبت ‌نام در آزمون تومر، محل زندگی داوطلبان و حوزه آزمون آن‌ها در میزان هزینه‌های مورد نیاز تأثیرگذار است؛ بنابراین برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانید به وب‌سایت‌ها و موسسات برگزارکننده آزمون مراجعه کنیدچنین سایت‌هایی اطلاعات لازم را در اختیار شما داوطلبان گرامی قرار دهند. در ادامه به مدارک لازم برای شرکت در آزمون تومر نیز اشاره کرده‌ایم.

مدارک لازم

مدارک لازم جهت ثبت ‌نام در آزمون تومر به شرح زیر است:

  • دو قطعه عکس پرسنلی
  • پاسپورت معتبر
  • تکمیل و ارائه فرم درخواست
  • رسید پرداخت هزینه‌های مربوط به آزمون

سوالات متداول

1) هزینه ثبت نام چقدر است؟

مبلغ ثبت نام در این آزمون متغیر بوده و به عواملی مانند مرجع برگزار کننده، محل زندگی و حوزه داوطلب وابسته است.

2) منابع مورد نیاز برای آزمون چیست؟

بهترین مراجع برای آزمون تومر کتاب‌های HiTiT و مجموعه کتاب‌های TÖMER هستند. همچنین می‌توانید از لغت نامه Büyük Türkçe Sözlük استفاده کنید.

آزمون تومر

3) این آزمون تا چند سال اعتبار دارد؟

اعتبار این آزمون بستگی به نوع آن دارد. مدرک دیپلما اعتباری نامحدود و گواهی سرتیفیکا اعتباری دو ساله دارد.

4) اعلام نتایج چقدر طول می‌کشد؟

تصحیح آزمون و اعلام نتایج حداکثر 10 الی 15 روز طول می‌کشد.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم به تمامی سوالات شما در مورد آزمون تومر ، پاسخ دهیم. برای تحصیل و اقامت در ترکیه، تسلط به زبان ترکی اهمیت دارد؛ بنابراین شرکت در این آزمون، اهمیت زیادی دارد. مهاجران زیادی برای رفتن به کشور ترکیه، روش‌هایی مانند سرمایه گذاری از راه‌های مختلف یا تحصیل در این کشور را در نظر می‌گیرند و از این طریق برای دریافت پاسپورت ترکیه اقدام می‌کنند. اگر می‌خواهید اطلاعات بیش‌تری در مورد نحوه اخذ پاسپورت این کشور به دست آورید؛ مقاله روش اخذ پاسپورت ترکیه در هوم ترکی را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *