آموزش

اویگونلوک بلگسی چیست؟

اگر در مسیر دریافت پاسپورت ترکیه هستید، یکی از اصطلاحاتی که احتمالاً زیاد خواهید شنید، اویگونلوک بلگسی (Uygunluk Belgesi) است. اویگونلوک بلگسی یکی از مدارک بسیار مهم برای اخذ شهروندی ترکیه از طریق سرمایه گذاری ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار است. این برگه یک سند رسمی و قانونی است که نشان‌ می‌دهد ملکی که شما خریداری کرده‌اید، شرایط لازم برای اخذ شهروندی ترکیه را دارید. برای اینکه بدانید اویگونلوک بلگسی چیست و چگونه می‌توان آن را دریافت کرد، پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

اویگونلوک بلگسی (Uygunluk Belgesı) چیست؟

اویگونلوک بلگسی یا گواهی انطباق سندی است که فقط برای متقاضیان اخذ تابعیت ترکیه از طریق سرمایه گذاری برای خرید ملک در این کشور صادر می‌شود. این برگه تقریباً مهم‌ترین مدرک لازم برای اخذ پاسپورت ترکیه محسوب ‌می‌شود و جزو مدارک اجباری است. در واقع تا زمانی که اویگونلوک بلگسی صادر نشود، نمی‌توانید پاسپورت را دریافت کنید. اویگونلوک بلگسی نشان ‌می‌دهد ملکی که فرد خارجی برای سرمایه گذاری اخذ پاسپورت خریداری کرده است، شرایط لازم را دارد و مالک آن می‌تواند تابعیت ترکیه را دریافت کند.

کدام اداره اویگونلوک بلگسی را صادر می‌کند؟

اویگونلوک بلگسی توسط اداره کل ثبت ‌اسناد و املاک ترکیه یا تاپو (TAOP)، کاداستر و وزارت محیط زیست و شهرسازی این کشور صادر می‌شود. این گواهی با بررسی مبلغ سند ملک، بررسی مبلغ اکسپرتیز یا برگه کارشناسی ملک، مبلغ گواهی تبدیل ارز یا دوویز آلئیم بلگسی و تطابق آنها با مبلغ پاسپورت ترکیه (400 هزار دلار)، بررسی فیش‌های انتقال وجه و بررسی صحت معامله صادر می‌شود.

اویگونلوک بلگسی تنها برای افرادی صادر می‌شود که به‌ عنوان سرمایه‌گذار خارجی املاکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار آمریکا یا معادل آن به ارز خارجی یا لیر ترکیه خریداری کرده باشند و دفتر ثبت اسناد و املاک روی سند ملک خریداری ‌شده این فرد «شرح» گذاشته شده باشد. شرح به ‌معنای تعهد عدم فروش یا واگذاری به‌ غیر برای مدت 3 سال است.

خرید خانه در پروژه نیشاتاشی کورو استانبول

شرایط صدور اویگونلوک بلگسی (Uygunluk Belgesı)

پس از اینکه در دفتر اسناد رسمی یا همان اداره تاپو سند ملک به نام خریدار شد، اداره سند روی سند ملکی که قصد دارید با خرید آن برای دریافت شهروندی ترکیه اقدام کنید، شرح می‌گذارد. به این ترتیب مالک تا 3 سال حق فروش آن ملک را نخواهد داشت. دریافت اویگونلوک شرایط خاصی دارد و فقط املاکی می‌توانند آن را دریافت کنند که دارای شرایط زیر باشند:

  • مالک یا فروشنده ملک باید یک ترک یا یک فرد دارای پاسپورت ترکیه باشد و حداقل تا 3 سال قبل از تاریخ فروش ملک، سند ملک به نام همین شخص باشد
  • فرد خارجی دیگری قبلاً با سند همین ملک تابعیت ترکیه را دریافت نکرده باشد. به ‌عنوان مثال اگر با سند ملکی که شما انتخاب کرده‌اید، قبلاً یک ایرانی دیگر پاسپورت دریافت کرده باشد، شما دیگر نمی‌توانید با سند همان ملک برای اخذ شهروندی ترکیه اقدام کنید
  • قیمت و ارزش روز ملک باید حداقل 400 هزار دلار باشد
  • مبلغ کارشناسی ملک (اکسپرتیز)، مبلغ روی سند ملک، مبلغ دوویز آلئیم بلگسی (یا همان گواهی خرید ارز) و وطن داشی (پاسپورت ترکیه) همگی باید با هم برابر باشند و رقم 400 هزار دلار را نشان دهند

نمونه اویگونلوک بلگسی

اویگونلوک بلگسی چگونه صادر می‌شود؟

اگر ملکی که خریداری کرده‌اید، شرایطی که در بخش قبل توضیح دادیم داشته ‌باشد، می‌توانید برای درخواست پاسپورت از طریق خرید خانه در ترکیه اقدام کنید. مدارکی که برای به نام زدن سند ملک مورد نیاز هستند، عبارتند از:

  • مدارک هویتی و ملیت متقاضی
  • شماره پاسپورت خریدار
  • نام و نام ‌خانوادگی
  • آدرس دقیق و کامل ملک خریداری‌ شده

این مدارک توسط اداره کل ثبت ‌اسناد و کاداستر بررسی می‌شوند تا مطابقت آنها با آیین نامه اجرای تابعیت ترکیه و همچنین داشتن شرایط لازم برای اخذ شهروندی در آنها بررسی شود. اگر یک یا چند مورد از مدارک مشکلی داشته ‌باشند، جهت رفع نواقص به شما ارجاع داده می‌شوند. معمولاً فرصت مشخصی برای رفع نواقص در نظر گرفته‌ می‌شود.

اما در صورت تکمیل بودن مدارک و تایید آنها، روی سند شرح گذاشته می‌شود و مدارک مورد نیاز برای درخواست Uygunluk Belgesı از شما درخواست می‌شود. این مدارک شامل موارد زیر هستند:

  • سند یا قرارداد نوتری ملک خریداری ‌شده
  • رسید پرداخت مبلغ ملک
  • ترجمه پاسپورت
  • کپی و اصل شناسنامه خریدار
  • وکالت‌نامه و کپی کارت وکالت

در صورت کامل و مورد تایید بودن مدارک، اداره سند برگه‌ای به نام اویگونلوک بلگسی برای شما صادر می‌کند. این برگه تایید می‌کند که ملک خریداری ‌شده، شرایط لازم برای ارائه درخواست شهروندی را دارد و کلیه قوانین و مقررات مربوط به آیین نامه اجرای تابعیت ترکیه در آن رعایت شده‌ است.

اداره سند، اویگونلوک بلگسی را برای ریاست مدیریت مهاجرت استانی و ریاست امور نفوس و شهروندی استان ارسال می‌کند تا پرونده متقاضی بررسی شود. تایید یا رد درخواست شهروندی اتباع خارجی توسط این دو اداره انجام‌ می‌شود. پس از بررسی اویگونلوک بلگسی، اگر مدارک متقاضی کامل بوده و مشکلی نداشته‌ باشد، درخواست وی تایید شده و پاسپورت او صادر می‌شود.

پیشنهاد میکنیم با کلیک بر روی لینک مقاله ای درباره روش های اخذ شهروندی ترکیه با خرید ملک بخوانید.

اویگونلوک بلگسی برای شهروندی ترکیه

چند ماه طول می‌کشد تا اویگونلوک بلگسی تایید شود؟

پس از بررسی درخواست‌ها توسط ریاست مدیریت مهاجرت استانی و ریاست امور نفوس و شهروندی استان، در صورت کامل بودن مدارک و تایید آنها، طی حداکثر 2 ماه نتیجه تایید اویگونلوک بلگسی اعلام می‌شود. البته در مورد استان‌های پرطرفدار مانند استانبول، آنکارا و ازمیر ممکن است تایید درخواست‌ها بیشتر طول بکشد.

برای اطلاع از وضعیت درخواست خود می‌توانید از طریق «شماره پیگیری» اویگونلوک بلگسی اقدام کنید. با توجه به حجم کاری بالای اداره مهاجرت استانی، ممکن است درخواست‌ها تایید شده باشند، ولی دیرتر به شما اعلام شود. بنابراین بهتر است خودتان هم پیگیری داشته ‌باشید.

خرید خانه در پروژه یدی ماوی استانبول

جمع‌بندی

در این مطلب دانستیم که اویگونلوک بلگسی چیست و چه نقش مهمی در فرایند اخذ پاسپورت ترکیه دارد. این برگه یکی از مهم‌ترین اسناد مورد نیاز برای دریافت تابعیت ترکیه است. با توجه به روند سخت گیرانه‌ای که طی چند سال اخیر دولت این کشور در خصوص ارائه پاسپورت اتخاذ کرده، چنانچه یکی از مدارک مورد نیاز برای تایید سند یا حتی خود سند ملک خریداری ‌شده دچار مشکل باشد، صدور این برگه به تأخیر بیفتد یا حتی ممکن است لغو شود.

بنابراین توصیه می‌کنیم اگر قصد خرید ملک در ترکیه و اخذ شهروندی این کشور را دارید، حتماً از طریق املاکی‌های معتبر اقدام کنید که در بخش انتخاب ملک و به نام زدن سند آن با مشکلی مواجه نشوید و در کوتاه‌ترین زمان موفق به دریافت پاسپورت ترکیه شوید. اگر درباره اویگونلوک بلگسی سؤالی دارید که در این مطلب به آن پاسخ داده نشده است، فقط کافی است آن را در بخش دیدگاه‌ها مطرح کنید. کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.

یک نظر در “اویگونلوک بلگسی چیست؟

  1. مهدی گفت:

    چطوری پیکیری کنیم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *