اقتصاد

آشنایی با قوانین ترکیه قبل از مهاجرت

از ابتدای سال 2023 تاکنون قوانین مهاجرت به ترکیه دستخوش تغییرات متعددی شده‌ است؛ از افزایش مبلغ سرمایه گذاری برای اعطای پاسپورت گرفته تا حذف اقامت توریستی و تعدیل مدت زمان اقامت‌های دائمی، همگی تغییراتی هستند که در قوانین مهاجرتی این کشور اعمال‌ شده‌اند. اگر قصد مهاجرت به این کشور را دارید، اولین و مهم‌ترین اقدامی که باید انجام دهید، آشنایی با قوانین مهاجرت به ترکیه است.

برای آشنایی با قوانین ترکیه قبل از مهاجرت پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما در هوم ترکی همراه باشید. در این مقاله درباره آخرین آپدیت‌های قانونی مربوط به مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و خرید ملک اطلاعات مفید و جدیدی را در اختیار شما خواهیم گذاشت.

قوانین مهاجرت به ترکیه و استانبول

انواع روش‌های مهاجرت به ترکیه

ترکیه یکی از جذاب‌ترین کشورهای منطقه برای مهاجرت و زندگی است. شرایط آب و هوایی عالی و مدیترانه‌ای، طبیعت بکر و بی‌نظیر، جذابیت‌ها توریستی و گردشگری، اقتصاد رو به ‌رشد، امکان سفر آسان و بدون ویزا به بیش از 80 کشور دنیا، جذابیت‌های سرمایه گذاری و… همگی جزو دلایلی هستند که همه ‌ساله هزاران نفر را به فکر خرید خانه در ترکیه و مهاجرت به این کشور می‌اندازند. برای مهاجرت به ترکیه روش‌های مختلفی وجود دارد، از جمله:

  • سرمایه گذاری ملکی به برای اخذ پاسپورت ترکیه
  • خرید ملک مسکونی برای اخذ اقامت ترکیه
  • اخذ چالیشما ایزین یا مجوز کار برای دریافت اقامت کاری
  • اخذ اقامت تحصیلی

براساس آخرین آپدیت‌های قوانین مهاجرتی ترکیه، در حال حاضر فقط از طریق همین 4 روش می‌توانید به‌ صورت قانونی و رسمی به ترکیه مهاجرت کنید. سایر روش‌هایی که تا پیش از این درباره مهاجرت به ترکیه در سایت‌های دیگر خوانده‌اید، مانند اقامت توریستی یا اقامت از طریق ثبت شرکت و… متأسفانه دیگر کاربرد ندارند!

اخذ اقامت ترکیه از طریق خرید ملک

آشنایی با قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری ملکی

در بخش قبلی مطمئن‌ترین روش‌هایی که برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد به شما معرفی کردیم. در ادامه قصد داریم قوانین مهاجرتی مربوط به هر روش را به ‌طور کامل و مفصل برایتان توضیح دهیم تا ضمن آشنایی با قوانین ترکیه قبل از مهاجرت، آپدیت‌های قانونی و باید و نبایدهای هر روش را بدانید!

✓ قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق اخذ پاسپورت و شهروندی

یکی از مطمئن ترن روش‌هایی که اغلب ایرانیان علاقه‌مند به مهاجرت به ترکیه آن را انتخاب می‌کنند، اخذ پاسپورت ترکیه از طریق سرمایه گذاری ملکی است. برای آشنایی با قوانین مهاجرت به ترکیه اولین قدم آگاهی نسبت به روند قانونی اخذ تابعیت این کشور است. برای مهاجرت از طریق شهروندی باید ملکی به ارزش حداقل 400 هزار دلار خریداری کنید.

فرقی نمی‌کند که ملک مورد نظر مسکونی، اداری و تجاری باشد یا اینکه در کدام منطقه ترکیه واقع شده باشد، فقط نباید ارزش آن کمتر از 400 هزار دلار باشد. شما با این روش می‌توانید برای خودتان، همسرتان و فرزندان زیر 18 سال خود پاسپورت و شهروندی ترکیه را طی حداکثر 6 ماه دریافت کنید.

مهم‌ترین قوانین مهاجرتی که در این خصوص وجود دارد، عبارتند از:

  1. سند ملکی که خریداری می‌کنید باید دست اول باشد، یعنی قبلاً شخص دیگری از طریق این سند برای اخذ پاسپورت اقدام نکرده باشد. در غیر اینصورت درخواست شما رد می‌شود.
  2. هر خانواده فقط می‌تواند روی سند یک ملک برای دریافت پاسپورت ترکیه با خرید ملک اقدام کند. فرقی نمی‌کند که ارزش ملک شما 400 هزار دلار باشد یا یک میلیون دلار! روی سند هر ملک فقط به یک خانواده پاسپورت داده ‌می‌شود.
  3. پس از خرید ملک و به نام زدن سند آن، شما تا 3 سال حق فروش ملک یا واگذاری آن به دیگران را ندارید. چون روی سند ملک شما اصطلاحاً «شرح» گذاشته شده ‌است و بر این اساس پس از گذشت مدت زمان 3 سال می‌توانید ملک را بفروشید.
  4. ملکی که برای دریافت شهروندی ترکیه خریداری می‌کنید باید حتماً از یک فروشنده ترک خریداری شده باشد. ولی چنانچه فروشنده یا تعدادی از شرکای او خارجی باشند، با شرایط زیر می‌توانید آن ملک را خریداری کنید:
  • سند ملک حتماً صفر بوده و آن را به‌ طور مستقیم از سازنده خریداری کنید.
  • سازنده همان شخصی باشد که رخصت یا مجوز ساخت ملک به نام او صادر شده ‌است.

پیشنهاد می کنیم سری به مقاله «آمار خرید ملک در ترکیه توسط ایرانیان» بزنید، کلیک کنید.

خرید ملک از پروژه‌های چند منظوره استانبول

✓ قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق اخذ اقامت

روش دیگری که برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد، خرید ملک مسکونی با هدف اخذ اقامت قابل تمدید این کشور است. هر چند آسان‌ترین راه مهاجرت به ترکیه سرمایه گذاری ملکی و اخذ پاسپورت ‌است، ولی برای افرادی که بودجه کمتری دارند، اخذ اقامت هم راهکار بسیار خوبی است. برای اخذ اقامت، فقط کافی است یک ملک مسکونی به ارزش حداقل 200 هزار دلار خریداری کنید.

پس از به نام زدن سند ملک می‌توانید به‌ راحتی برای خودتان و سایر اعضای خانواده‌تان کارت اقامت دریافت کنید. اقامت‌های اعطایی به این روش قابل تمدید هستند و پس از 5 سال با رعایت ضوابط قانونی، می‌توانید درخواست شهروندی کنید.

مهم‌ترین قوانین مهاجرت به ترکیه که در این خصوص وجود دارد، عبارتند از:

  1. ملک مورد نظر شما باید حتماً مسکونی باشد. یعنی یک آپارتمان یا ویلا با قابلیت سکونت باشد. برخلاف روش اخذ پاسپورت، خرید املاک اداری و تجاری برای اخذ اقامت ترکیه پذیرفته نیست.
  2. ملک مورد نظر شما باید خارج از «مناطق ممنوعه» باشد. مناطق ممنوعه استانبول برای اخذ اقامت به محله‌هایی گفته‌ می‌شود که میزان اتباع خارجی ساکن در آنجا بیش از 20 درصد ساکنین کل منطقه باشد. لیست این مناطق در سایت اداره مهاجرت ترکیه قرار داده شده و فعلاً شامل 1200 محله از شهرهای استانبول، آنکارا، آنتالیا و ازمیر است.
  3. دقت داشته‌ باشید که اگر قصد خرید ملک اقساطی برای دریافت اقامت را دارید، باید حتماً اقساط ملک تمام شده و سند آن به نام شما صادر شده باشد که بتوانید قانونا برای اخذ کارت اقامت اقدام کنید.
  4. با خرید یک ملک به ارزش 75 هزار دلار فقط می‌توانید برای خودتان و اعضای درجه یک خانواده (به ‌جز فرزندان بالای 18 سال) اقامت قابل تمدید ترکیه را دریافت کنید.

✓ قوانین اقامت در ترکیه با اجاره‌ خانه

در مورد سایر روش‌های مهاجرتی مانند دریافت اقامت کاری و اقامت تحصیلی شرایط و قوانین مفصلی وجود دارد که توضیح آنها در این مقاله نمی‌گنجد. ولی موضوع مهمی که برای این گونه اقامت‌ها مخصوصاً اقامت کاری وجود دارد، اجاره کردن ملک و ارائه اجاره نامه در کنار سایر مدارک مورد نیز برای درخواست اقامت است.

چنانچه چالیشما ایزین یا مجوز کار شما در یکی از شرکت‌های ترک تایید شده باشد، در کنار مدارک هویتی که برای درخواست اقامت و مهاجرت فراهم می‌کنید، باید به فکر اجاره خانه هم باشید. مهم‌ترین قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق اقامت کاری و در مورد اجاره خانه عبارتند از:

  1. ملک مورد نظر شما در مناطق ممنوعه که در بخش قبلی توضیح دادیم، نباشد.
  2. اجاره نامه شما به ‌طور رسمی و در دفاتر نوتری (Noter) به ثبت رسیده باشد.
  3. پاسپورت معتبر داشته ‌باشید.
  4. یک سیم کارت به نام خودتان خریداری کرده باشید.
  5. فرم راندوو که مربوط به درخواست اقامت است، تکمیل و ارسال کرده باشید.

دریافت شماره مالیاتی، دریافت نومارتاژ، پرداخت حق بیمه (برای افراد بین 12 تا 65 سال) و پرداخت هزینه‌های قانونی مربوط به صدور کارت اقامت و حق خاک از دیگر قوانین مربوط به اجاره خانه و اخذ اقامت هستند که برای آشنایی با قوانین مهاجرت به ترکیه باید به آن‌ها دقت کنید.

جمع ‌بندی

آشنایی با قوانین مهاجرت به ترکیه جزو مهم‌ترین اقداماتی است که بعد از انتخاب روش مهاجرت خود باید انجام دهید. ما در این مطلب تلاش کردیم قوانین مهاجرت به ترکیه از طریق روش اخذ پاسپورت، اخذ اقامت ملکی، اقامت کاری و تحصیلی را به‌ طور مفصل برایتان توضیح دهیم. ولی توصیه می‌کنیم در کنار آشنایی با قوانین ترکیه قبل از مهاجرت حتماً از یک مشاور حرفه‌ای و کار بلد برای انجام امور مهاجرتی خود کمک بگیرید که در این مسیر دچار مشکل نشوید.

کارشناسان زبده و حرفه‌ای و وکلای مجرب ما در هوم ترکی نیز آماده پاسخ‌گویی به سؤالات شما درباره مطالب این مقاله هستند. اگر درباره قوانین مهاجرتی، اخذ پاسپورت و دریافت انواع اقامت‌ها یا صفر تا صد هزینه مهاجرت به ترکیه سؤالی دارید، حتماً د بخش دیدگاه‌های این مطلب برای ما بنویسید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی سؤالات شما خواهند بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *